У Чачку потписан уговор о изградњи видиковца на Каблару, Матић: Министарство уложили скоро 200 милиона динара у град Чачак 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
У Чачку потписан уговор о изградњи видиковца на Каблару, Матић: Министарство уложили скоро 200 милиона динара у град Чачак
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
18.03.2022 | 2 коментар(а)



Чачак - Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић, посетила је Чачак где је са руководством града
Потписан уговор о изградњи визиторског центра на Каблару, Фото: ГЗС

потписала уговоре о изградњи видиковца на Каблару, као и уговор о куповини првог еколошког тримарана.

„Заиста изузетно важан дан за све нас, пре свега за будућност Овчарско-кабларске клисуре, будућих потенцијалних туриста наравно, али и свих оних љубитеља природе, планинарења, уопште одмора у природи. Али наша жеља јесте да поред планинарења, поред алпиниста и свих оних рекреативаца који похађају и већ годинама и деценијама знају за наш Каблар али и за Овчар и Овчар бању приближимо и осталим грађанима, људима и туристима, Каблар као једну дестинацију која је у једном модерном и богатом свету достпуна свима. Изградили смо два паркинга, изградили смо саобраћајницу, остала је још једна деоница средишњег дела од 10 километара, од магистралног пута до врха Каблара и наравно да ове године крећемо, када се заврши пројектно-техничка документација коју ради `Енерго пројект` из Београда, у изградњу самог видиковца. Такође, наша жеља јесте да и особе са инвалидитетом могу да дођу на овај, један од најлепших видиковаца у нашој републици и да учинимо све да буде што доступнији”, рекао је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

Састанак са министарком, Фото: ГЗС

Директор „Турситичке организације Чачка”, Војин Јаковљевић, каже да су у претходном периоду Влада, министарство и локална самоуправа финансирали реализацију седам пројеката на територији града Чачка.

„Влада Републике Србије заједно са ресорним министарством трговине, туризма и телекомуникација су у претходном периоду уложили заиста доста средстава. Прошле године смо завршили седам пројеката, а ресорно министарсво заједно са локалном самоуправом града Чачка је финансирало изградњу амфитеатра, парка, трга. То смо све привели крају. Радови су скоро готови. Сада ћемо ући у набавку тог првог еколошког тримарана, како ћемо повећати наше капацитете за превоз путника на води”, каже Јаковљевић.

Министарка Татјана Матић сматра да река Западна Морава, са својим одликама може привући значајан број туриста у овај крај Србије.

„Ово је само прва фаза, планирано је да се овај в

Татјана Матић, министарка трговине, туризма и телекомуникација, Фото: ГЗС

идиковац изгради за две године у три фазе. У овој првој фази издвојиоли смо 80 милиона динара за изградњу самог видиковца, 20 милиона динара смо определили за тримаран, то је специфичан еколошки тримаран који се креће на соларне панеле и по томе ће бити јединстевен у Србији и ресорно Министарство за трговину, туризам и телекомуникације је у периоду од 2015. године закључно са овом годином уложило скоро 200 милиона динара у различите врсте инфраструктурних, туристичких пројеката, али и пројеката промоције у општини Чачак. Наставићемо и даље да улажемо у овај предео, јер сматрамо да је ово предео изузетних одлика и да је западна Србија јеедна од туристички најперспективнијих области. Посебно, након изградње ауто – пута и стицања основних инфраструктурних предности, које су овом крају недостајале које сада он има, овај крај ће постати заиста једна од најтраженијих туристичких дестинација, у прилог томе, говоре и подаци да из године у годину овај крај посећује све већи број туриста. Верујемо, пре свега да меандри реке Запдне Мораве која једино у овом делу тече на све четири старне света заиста могу да привуку огроман број посетилаца, а на нама је да кроз овакве турисртичке пројекте омогућимо туристичку инфраструктуру која може да привуче и прихвати већи број посетилаца”, казала је министарка Матић.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MINSITARKA TATJANA MATIC TURIZAM GRADONACLENIK TOC TURISTICKA ORGANIZACIJA JAKOVLJEVIC TODOROVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Planinar

    Samo da se na vidikovac ne stiže kolima,to bi sve pokvarilo...pohvale za svaki pokušaj da se promoviše naš kraj.
  • Jelena M

    Prelepo. Jedva čekam da se to uradi. Biće još lepše posetiti Kablar. Bravo.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.727.846 посета
    Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)