Медицинари без летовања, директор се сунчао још у јулу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Медицинари без летовања, директор се сунчао још у јулу
Trenutno na sajtu: 548       |       Podeli:
10.09.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Директор Опште болнице у Чачку др Мирослав Сретеновић издао је данас Наредбу да се обустављају

сви годишњи одмори запослених због тренутне епидемиолошке ситуације са ковид вирусом.

Велики број радника није успео да искористи годишњи одмор али ни летовање које је град Чачак обезбедио за све медицинаре који су радили на ковид одељењима. Истовремено било је за претпоставити да би ситуација са ковид вирусом могла да се искомпликује крајем лета и почетком јесеним, и било је разумно да директор ове здравствне установе распореди запослене да искористе одморе али и добијено летовање, које су без сумње заслужено добили за ангажовање у најтежим условима у току епидемије.

Међутим, испоставило се да је само 30 до 40 радника успело да искористи одмор који је платио град Чачак и то пре десет дана. Са друге стране, Дом здравља је до сада на летовање у Улцињ упутио преко 200 запослених. Директор Сретеновић морао би да каже, да ли је морално да он сам искористи одмор одмах на почетку лета у јулу, за летовање, и какву поруку са тим је послао својим запосленима.

Иначе, огромно незадовољство влада међу запосленима у Општој болници у Чачку због неорганизованости. Многи тврде да се актуелни директор, у само пар наврата за све време епидемије, појавио на ковид одељењима и да седи закључан у канцеларији не одговарајући на телефонске позиве.
Град Чачак сноси одговорност за овакво понашање директора, који очигледно није у стању да организује нешто што је у интересу запослених. С обзиром да улазимо поново у вртлог епидемије, одговорност градоначелника Чачка тако и локалне самоуправе је на испиту. Ове ствари, без обзира на Сретеновићево несналажење, падају њима на терет.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.210.293 посета
Тренутно на сајту: 549 посетилац(a)