Асфалтирано 2, 8 километара на деоници Добро поље - Љуто поље на Тари 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Асфалтирано 2, 8 километара на деоници Добро поље - Љуто поље на Тари
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
27.10.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Ових дана завршава се асфалтирање прве деонице пута Добро поље - Љуто поље

на Тари. Радове је обишла и градоначелница Ужица са сарадницима, где је разговарала са мештанима који су јој предочили колико им овај асфалт значи, наводи се на сајту града Ужица.

„Овај пут користи велики број људи, како мештана наших пет месних заједница, 20 година се борим за асфалтирање. Захваљујући градоначелници и њеним сарадницима, обезбедили смо средства и ове године смо доста урадили. Хвала и свим људима добре воље који су нам пружили подршку, како финансијску тако и моралну да кренемо у асфалтирање. Ужице је до сада мало користилоовај потенцијал за развој туризма, па се надам да ће следеће године то бити другачије. Надамо се да ћемо следеће године ако нам помогне Град и Република наставити и завршити овај пут за добробит свих”, рекао је Милоје Стевановић председник МЗ Врутци.

Милоје Стевановић председник МЗ Врутци, фото: сајт града Ужица

Лазар Тадић додаје да је ово је прва озбиљна инвестиција у овај пут од Другог светског рата.

Лазар Тадић, фото: сајт града Ужица

“Захваљујемо се преставницима Града Ужица на челу са градоначелницом, што су препознали значај и потенцијал овог путног правца. Тренутно се изводе радови који су финансирани средствима Града и грађана од Калуђерских бара ка Секулићу у дужини од 8,5 километара где се санира коловоз, у дужини од 2 900 метара квадратних ради се асфалт. Ово је најкраћа веза Ужица и Бајине Баште до Секулића, Заовина, Митровца и Мећавника. Овај пут директно користи 2 000 домаћинстава, а највећу корист имају грађани пет месних зајендица, Биоске, Кремана, Мокре Горе, Врутака и Стапара. Овај пут је требао да се ради, увек су проблем биле администрације, грађани нису имали довољно средстава, а Град није давао подршку, али тек смо сад дочекали да га урадимо, заједничком акцијом грађана и Града Ужица”, рекао је Тадић.

Према речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић и у овој години град је определио значајна средства за изградњу путне инфраструктуре.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, фото: сајт града Ужица 

„Осим путних праваца који су нам значајни за веће инвестиције, какав је ауто пут до Пожеге, а касније и до Котромана важна нам је путна инфраструктура у нашим селима. Знате да мање путне правце радимо средствима удруженим са грађанима и да их је из године у годину све већи број. Ове године урадили смо око 30 километара асфалта, а наредне ће их бити и више. Поред средстава које удружујемо са мештанима из буџета издвајамо и значајан новац за асфалтирање дужих путних праваца, какав је недавно завршени пут у Мокрој Гори, али и овај на коме се данас налазимо. Опредељено је 22 милиона динара за асфалтирање 2,8 километара на деоници Добро Поље – Љуто Поље у овој години. Како је цела деоница дуга више од девет километара настављамо и следеће године”, истакла је градоначелница.

Она додаје да је жеља градског руководства да туристи и посетиоци, али пре свега мештани имају што боље услове и да ће се осим путне радити и на обезбеђивању остале неопходне инфраструктуре.

„И ово је део који има огроман потенцијал по питању тиризма чији развој треба подржати и ми то и чинимо.
Морам да напоменем да је све што радимо могуће захваљујући нашем стабилном буџету. Надамо се да ће нам и временске прилике ићи на руку како би завршили што већи део послова уговорених за ову годину”, нагласила је Раковић Радивојевић.

Поред радова које ЈКП „Нискоградња” тренутно изводи на Тари ради се и у месним заједницама Никојевићи, Гостиница, Крчагово, као и у улици Браће Чолића у Севојну.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice asfaltiranje ljuto polje dobro polje tara

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.468.111 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)