Вулин: Да Рама има памети, не би се сликао испод заставе велике Албаније 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вулин: Да Рама има памети, не би се сликао испод заставе велике Албаније
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
04.10.2020 | 0 коментар(а)



Министар одбране Србије Александар Вулин поново је данас критиковао албанског премијера Едија Раму, рекавши да се он
Министар одбране Александар Вулин, фото: ГЗС

 не би сликао испод заставе „велике Албаније“ да „има памети“.

„Да Еди Рама има мозга, не би покушавао да направи ‘велику Албанију’, да има памети, не би се сликао испод заставе ‘велике Албаније’, а да брине о миру у региону, не би хвалио убице из такозване ОВК и покушавао да одреди ко ће владати Црном Гором“, рекао је Вулин.

Вулин је додао да „Рама, да зна шта је образ, не би покушавао да прикаже“ српске манастире на Косову као наследје албанског народа, у званичним уџбеницима које штампа његова влада, пренело је Министарство одбране Србије.

Српски министар је навео да су Албанци, које је поново назвао погрдним именом, „частан народ који је дао Есад пашу Топтанија“ и додао да их „никада не би поистоветио са Рамом“.

Раније данас, Рама је позвао председника Србије Александра Вучића да „недвосмислено осуди“ Вулинову јучерашњу изјаву о „великој Албанији“ и уједињењу Срба.

„Председниче Вучићу, да ли је ово стварно или је то ‘мим’ (меме) којим се исмевају испрани мозгови и простаци који су цео наш регион вековима држали у мраку? Веома желим да је ‘мим’, јер би у супротном ово била представа јадног мишљења коју би требало недвосмислено да осудите“, навео је Рама на Твитеру.

Рама је уз ту поруку окачио слику (скриншот) интернет странице Министарства одбране Србије на којој је Вулинова јучерашња оцена да је Рама „наставио рад на стварању велике Албаније изјавом да ће (албанска) лука Драч бити косовска“.

Вулин је јуче рекао да ће „Европска унија, као и сваки пут до сада, ћутати“ и да „неће предузети ништа“, а да Албанци, које је назвао погрдним именом, „могу да се уједине и да отимају и тудје територије, док Срби не могу да буду уједињени чак ни на својој земљи“.

„Тако се понавља лаж да је ‘велика Албанија’ природна Албанија, а да су Срби уједињени у једној држави претња миру“, додао је Вулин јуче.

Вулин је то изјавио после јучерашње заједничке седнице влада Албаније и Косова у Тирани, на којој је Рама рекао да је амбиција две владе уклањање границе између Албаније и Косова.

Рама је на заједничкој седници две владе казао и да ће лука Драч постати стратешка тачка, заједничка за обе земље.

Премијер Албаније Еди Рама позвао је председника Србије Александра Вучића да недвосмислено осуди изјаву српског министра одбране о „великој Албанији“ и уједињењу Срба.

ГЗС/ Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vulin zastava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.136.974 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)