Вучић: Да се провере приходи свих, моји међу првих 10 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вучић: Да се провере приходи свих, моји међу првих 10
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
02.08.2020 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић поручио је да нико није изнад закона и да очекује
Председник Србије Александар Вучић, фото: ГЗС

да се провере приходи свих, како министара, премијера, тако и свих оних са апартманима у Лондону или рачунима у Цириху или другим пореским рајевима, као и да он жели да буде међу првима којима ће се имовина испитати по новом Закону о пореклу имовине.

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара да ли ће Управа за приходе приверити све и да ли ће се на том списку наћи и министри, као рецимо Александар Вулин.

Вучић је истакао да се не меша у посао Управе и да је њихов задатак да раде свој посао и провере све, напомињући да су већ четири министра били предмет обраде.

"Што се тиче тетки и станова, вазно да се провере сви и очекујем да се сви провере и они са апартманима у Лондону и рачунима у Цириху и другим пореским рајевима", рекао је Вучић.

Он је подсетио да је донет и важан Закон о пореклу имовине, и да би желео да буде предмет обраде те Комисије у првих 10 и да подаци буду доступни грађанима Србије да виде шта је ко стекао, као и да предмет буду сви и они који мисле да су мимо и изнад закона.

"Не интересују ме хајке и харанге, закон мора бити свето писмо и за Управу и за Министарство финансија", поричио је Вучић и додао да ће они који не раде у складу са законом бити смењивани.

"Они морају да раде и против министара и председника и председника владе. Ту нико не води истрагу само се проверавају подаци", рекао је Вучић и упитао да ли се неко упласио тих података.

"Ја немам тај проблем. Уверен сам да ни други немају, а да ли нека организација из иностранства плаћа политичке странке видећемо", додао је.

Поводом списка Управе за прање новца, каже да не жели да се правда због постовања закона и поручује да се о томе пита народ, а не њих десетак који увек "дизу дреку".

На примедбу да неки медији не помињу цео списак, каже "Па шта, да ли ја треба да трчим и да се правдам", додајући да они безброј пута дневно слажу.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic provera prihodi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.116.187 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)