Надокнада штете још увек само на папиру 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Надокнада штете још увек само на папиру
Trenutno na sajtu: 481       |       Podeli:
16.10.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Пољопривредници са територије општине Топола нису имали среће са временским приликама у овој години.

Неколико пута је околна села задесило невреме са већом количином града, последње је нанело највећу штету. Последице су још видљиве нарочито на воћу и поврћу чији се плодови још убирају.

Мирко Гигић из села Митровчић гаји нектарину, ова воћна врста претрпела је велика оштећења јер су плодови били у  фази зрења.

„Штета је осам до десет тона нектарине, која је тад била по цени 80 динара по килограму, свестан сам да држава не може толико да ми надохнади, али нека исплате колико било значило би“ прича Гигић, он додаје да су предали документацију општини Топола за надохнаду штете али новца још увек нема.

И повртарске културе су доста оштећене, нарочито  у селима Загорица и  Белосавци.

„Пријавили смо штету, али још увек ништа нисмо добили, не знамо ни када ће бити ни да ли ће бити исплате“ рекла је  Верица Гајић из Загорице којој је град причинио штету на поврћу али и на виновој лози.

Према речима народног посланика и председника СО Топола Драгана Јовановић прва рата одштете биће исплаћена до краја месеца.

ТопПрес/ Марија Лазаревић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.165.876 посета
Тренутно на сајту: 482 посетилац(a)