Више од 180.000 младих се до поднева пријавило за 100 евра 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Више од 180.000 младих се до поднева пријавило за 100 евра
Trenutno na sajtu: 1118       |       Podeli:
15.01.2022 | 0 коментар(а)



Од почетка пријаве за добијање државне помоћи у износу од 100 евра, до 11 сати пријавило се 183.248 младих, каже министар финансија Синиша
Фото: ГЗС

Мали. Истиче да је интересовање младих од 16 до 29 година за овај вид помоћи огромно.

У поноћ је почела пријава за добијање државне помоћи намењене младима, а према речима министра финансија Синише Малог, у првој минути се пријавило 1.370 људи.
Огромно је интересовање за овај вид државне помоћи и мислим да то показује да смо погодили право у мету кад смо изашли са овим предлогом да помогнемо све младе од навршених 16 до навршених 29 година", рекао је Мали за Танјуг.

Министар је нагласио да је држава издвојила та средства за младе како би се смањиле негативне последице коронавируса, али и помогло грађанима да што лакше преброде тежак период.

Истакао је да је преко друштвене мреже Инстаграм добијао коментаре младих на шта ће потрошити 100 евра, те да су њихови одговори били различити.

"За плаћање испита, куповину патика, одеће, обуће, набавку књига", рекао је Мали.

Мали је подсетио да је током 2020. године држава исплатила 100 евра пунолетним грађанима, као и да је прошле године исплаћено 30+30+20 евра.

Додао је да је у претходном периоду на рачун пензионера уплаћено 50 евра, незапосленима 60 евра, људима који живе на КиМ 200 евра.

"На овај начин смо уложили огроман новац, али нам се тај новац и вратио. Нама је прошле године стопа раста економије била 7,5 одсто, апсолутно смо прваци и на врху смо Европе када је стопа раста економије у питању", рекао је министар.

Додао је и да је држава успела да сачува фабрике, радна места и да покаже колико су стабилне финансије, те да свако дато обећање испуни.

Млади се за новчану помоћ могу пријавити на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс од данас до 30. јануара.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.996.998 посета
Тренутно на сајту: 1118 посетилац(a)