Драгољ – епицентар волонтеризма 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Драгољ – епицентар волонтеризма
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
20.05.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У Месној заједници Драгољ јуче је успешно одржана волонтерска акција „102 као 1“.

Заједничким залагањем и деловањем као једно, учесници су очистили критична места реке Драгољице и превентивно деловали против поплава.

„Данашња акција осмишљена је у сарадњи са координационим телом које ради у сливу Западне Мораве. Ми смо после прошлогодишњих поплава успели доста тога да урадимо на територији Драгоља. Асфалтирали смо километар локалног пута, 750 метара некатегорисаног пута, уз учешће грађана 1:3. Урадили смо преко два километра, насули путева, ископали канала, зацевили канале поред пута, како вода не би односила путеве. У току су радови на још километру некатегорисаних путева, а данашња акција је успешно одрађена и баш зато смо овде да покажемо како је то било када су биле поплаве, у односу на данас, када смо све то завршили. Хоћу да се захвалим свим мештанима села Драгољ, јер заиста су људи предузимљиви, хоће да се укључе у све акције и када неко хоће да ради, општина је ту да му помогне“, рекао је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и додао да су у плану даљи радови у МЗ Драгољ: „Направићемо нове линије за струју, већ су постављене бандере, наставићемо да радимо са асфалтирањем путева, урадићемо и мост код једне куће која је била одсечена после поплава. Надам се да нас више неће онакве поплаве задесити, а ова данашња акција и чишћење корита једне речице има за циљ превенцију да се реке више не би изливале“.

Начелник Штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић истакао је да је за данашњу акцију изабрана локација МЗ Драгољ, пре свега због онога што су они преживели, а то су бујичне поплаве које су их задесиле и прошле и 2014. године.

„Ми не можемо да спречимо кишу, али можемо да обезбедимо да вода иде уређеним токовима и правцима. То је наша улога и ту покушавамо да допринесемо. Наша општина, као потписница Протокола о сарадњи свих градова и општина које учествују у акцији „102 као 1“, и даље ради на решавању критичних деоница и места која представљају уско грло за водотокове“, нагласио је Димитријевић
Директор Јавног предузећа за изградњу Божидар Вучетић рекао је да ЈП за изградњу већ две недеље изводи радове у МЗ Драгољ: „Санирамо некатегорисане путеве – вршимо насипање, ископ канала и зацевљење. Учествовали смо и у данашњој акцији и задовољни смо што имамо могућност да учествујемо и помогнемо у акцијама које се одржавају широм општине Горњи Милановац.“

Председник МЗ Драгољ Никола Јаћимовић истакао је задовољство данашњом акцијом и рекао да су чишћењем растиња око реке сви помогли како не би дошло до прошлогодишње ситуације. Нагласио је и добру сарадњу са локалном самоуправом и додао да се нада да ће тако бити и у будућности.


Акција „102 као 1“ одржана је по трећи пут, а циљ акције је да се на 102 локације делује као једно, у чишћењу сливова и приобаља наших река. Подсетимо, данашњу акцију су, поред мештана МЗ Драгољ и волонтера, подржали Штаб за ванредне ситуације, ЈП за изградњу, Еколошка канцеларија, Културни центар, припадници Војске Србије, Општинска организација Црвеног крста.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.262.065 посета
Тренутно на сајту: 327 посетилац(a)