У Чачку отворене Спортске игре младих 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У Чачку отворене Спортске игре младих
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
10.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Спортске игре младих имају за циљ окупљање што већег броја деце и младих како из земље тако и из региона
Фото: ГЗС

да кроз спорт и забаву развијали своје друштвене вредности.

Овогодишња манифестација окупила је тагкмикчаrе из 25 градова Србије, а у Чачку Игре су отворене турниром у стоном тенису у Дому слепих и слабовиодих. Oрганиозатори турнира предузели су све заштитне мере, од провере темпертауре до дезинфекције, због здравствене ситуације услед недацвне пандемије корона вируса.

„Одазвао се велики број деце и надам се да ће најбољи победити, мада они су за нас сви најбољи јер су се данас прикључили овом нашем каравану.Победници турнира у мушкој и женској категориј 2005. и 2008.годиште и млађе, одмериће снаге у Београду са осталих 24 такмиочара из целе Србије. Најбољи ће добити карту за одлазак у Сплит, где ће се одржати такмикчење са њиховим другаргима из Хрвватске и Босне и Херцеговине“,рекла је Зорица Мијатовић, организаторка Спортских игара младих.

 Зорица Мијатовић,организаторка СИМ и Ивана Вукајловић, координатор СИМ

Стонотениски клуб „Борац“ данаас је имао улогу домаћина Спортских игара  и угостио  велики број младих тенисера.

„Драго ми је што је стони тенис препознат као квалитетан спорт, СТК Борац јако озбиљно ради са децом овог узраста и надам се да ће деца која се буду  пласирала за Београд имати шта да покажу. Биће у најужем кругу кандидата да изборе пласман за Сплит“, казао је Ђорђе Пејак , председник СТК „Борац“.

 

Ђорђе Пејак, председник СТК "Борац"

Чачак учествује већ четврту годину за редом учествује на овој манифестцији , која је из године у годину све масовнија.

„Прошле године имали смо нмашег предстваника у Сплиту, тенисерку Сару Ђунисиојевић која је освојила злато, а ове године очекујем и да ћемо имати представника у Сплиту и у стоном тенису. Град Чачак свесрдно подржава све спортске манифестације, као и ову која је прва након пандемије вируса корона“, нагласила је Ивана Вукајловић, координатор СИМ.

Једнаестогодишњи Алекса Петковић стони тенис тренира већ десет месеци и са великом радошћу учествује на овој традиционалној манифестацији.

„Ово је један веома озбиољан , али и забаван турнир у коме сва дца могу показати своје умеће у спортским дисциплинама. Очекујем победу у Београду и пласман у Сплиту“, каже Алекса.

Тринасетогодишња Теодора Богићевић долази из основне школе Танаско Рајић, а стони тенис игра од малих ногу.

„Очекујем добар успех и ово такмикчење је веома  добро организовано са великм бројем учесника“, рекала је Теодора.

Након турнира у стоном тебнису, данас  је на тернима СЦ „Младодст“ одржан и туирнир у тенису, а потом и шаховски турнир у старој управној згради СЦ „Младост“.

 ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Sportske igre mladih Cack stoni tenis

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.420.531 посета
Тренутно на сајту: 465 посетилац(a)