Полиција прославља свој дан 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Полиција прославља свој дан
Trenutno na sajtu: 495       |       Podeli:
27.05.2018 | 0 коментар(а)



Свечаним дефилеом чете коњаника Полицијске бригаде и полицијских оркестара Србије, Мађарске и Пољске кроз Кнез Михаилову улицу,

почело је обележавање Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције.

Поводом обележавања Дана МУП-а и славе Министарства – Свете Тројице традиционално је у кабинету министра полиције пресечен славски колач, након чега су положени венаци на спомен плочу првом министру српске полиције војводи Јакову Ненадовићу и на спомен обележје на Чукур чесми у Београду.

Директор полиције Владимир Ребић положио је венац на спомен обележје Чукур чесма, у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија одиграла пр есудну улогу у сукобима на том месту.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић положио је венац на спомен плочу првом министру полиције војводи Јакову Ненадовићу.

Има разлога за славље, безбедност на вишем нивоу, поручио је директор полиције Владимир Ребић.

Полиција има разлога да слави свој дан, а грађани имају разлога да се радују, јер је безбедност на значајно вишем нивоу него претходних година, рекао је директор полиције Владимир Ребић. Он је рекао да ће данас Дан полиције бити обележен на један својеврстан начин, различит од свих претходних година и да ће грађанима бити омогућено да на најбољи могући начин имају увид и у опрему и технику и у спосoбност којима наши службеници располажу.

„На данаши дан ћемо покушати да приближимо грађанима рад полиције. Од 10 сати у Пионирском парку припадници МУП-а ће на тактичко техничком збору приказати своје вештине и опрему, а програм ће бити прилагођен најмлађима, који ће моћи да уживају у дружењу са полицијским службеницима и упознају се са радом полиције“, рекао је Ребић гостујући у Дневнику РТС-а.


Фото: МУП

Током централне манифестације  испред Дома Народне скупштине у дефилеу ће учествовати 1.200 полицијских службеника и око 200 возила различите намене који ће показати оно са чиме располажемо, рекао је Ребић.

У Пионирском парку на више штандова деца имају могућност да опробају своје вештине у пењању по вештачким стенама, да јашу коње, да се упознају са форензиком и свим другим облицима и начинима рада.

Малишани су имали прилику да се сликају са полицајцима, али и са макетом полицајца, да боје и цртају, на импровизованом пешачком прелазу уче како да безбедно прелазе улицу, а у фонтани на Тргу Николе Пашића ватрогасци су децу уз употребу сигурносних прслука и шлемова превозили рафтинг чамцима.

Велику пажњу малишана привукла је ватрогасна пена, као и пењање на вештачку стену уз помоћ припадника Специјалне антитерористичке јединице.


Пионирски парк, фото: МУП

Посебно интересовање наши суграђани, као и сваког пута, имали су за чету коњаника, службених паса, возила и мотоцикала, а видели су и како ради самоходни робот за уклањање експлозивних направа.

Грађани су имали прилику да се упознају са начином рада криминалистичке полиције и методама које користе приликом расветљавања кривичних дела и идентификовања починилаца, попут изузимања отисака папиларних линија.

Полицијски службеници кроз едукативни садржај указали су грађанима на штетност употребе дроге и алкохола, превенцију вршњачког и породичног насиља, али и како да се заштите у случају елементарних непогода. Свој рад и опрему грађанима приказали су припадници свих организационих јединица Министарства унутрашњих послова.


Фото: МУП

Помоћник команданта Жандармерије Драган Васиљевић изјавио је јутрос да ће испред Скупштине Србије бити представљене све организационе јединице МУП-а, кроз пешадијске ешалоне, ешалоне возила, као и ешалоне борбених возила и технике.

Прослава Дана МУП-а и Дана полиције завршиће се вечерас на Калемегданској променади концертом полицијских оркестара министарстава унутрашњих послова Србије, Пољске и Мађарске, као и познатих домаћих певача.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције биће обележен и у другим градовима Србије пригодним манифестацијама и активностима.

Ребић: У 2016. више од хиљаду напада на службенике полиције

Према његовим речима припадници МУП-а и грађани Србије имају разлога да буду задовољни постигнутим резултатима.

„Последњих година остварени су значајни резултати на сузбијању криминала, трговине дрогом а смањен је и број убистава. Значајно је сузбијена и сива економија а када је реч о саобраћају имамо најмањи број погинулих у односу на претходне године“, изјавио је Ребић за РТС. Колико је овај посао тежак и ризичан говори податак да је у 2016. години било преко хиљаду напада на службенике полиције.

„Ми кроз опрему и на друге начине покушавамо да олакшамо њихов свакодневни рад и да га учинимо што безбеднијим. У сарадњи са Министарством правде формирана је и радна група која треба да предложи измене закона које би довеле до пооштравања санкција када је реч о нападу на припаднике полиције“, наглашава Ребић.

ГЗС/ Danas Online




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.298.798 посета
Тренутно на сајту: 496 посетилац(a)