Почиње пролећно заседање Скупштине Србије 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почиње пролећно заседање Скупштине Србије
Trenutno na sajtu: 438       |       Podeli:
01.03.2017 | 0 коментар(а)



Прва седница редовног пролећног заседања Скупштине Србије почеће данас, а на дневном реду је више међународних споразума и протокола.

Пролећно заседање парламента почиње првог радног дана у марту и не може да траје дуже од 90 дана.

Испред Дома Народне скупштине посланике ће данас дочекати почасна јединица Војске Србије, а на почетку седнице биће интонирана химна Србије.

На дневном реду прве седнице је потврђивање Конвенције о Европском шумарском институту, потврђивање Протокола о елиминацији незаконите трговине дуванским производима и потврђивању Доха амандмана на Кјото протокол уз Оквирну конвенцију Уједињених нација о промени климе.

Посланици треба да разматрају и потврђивање Споразума о учешћу у Средњоевропском програму универзитетске размене (ЦЕЕПУС ИИИ), као и Споразума Владе Србије и осталих чланица Иницијативе за реформу образовања у југоисточној Европи о седишту Секретаријата Иницијативе за реформу образовања у југоисточној Европи.

На дневном реду треба да буде и потврђивање Споразума влада Србије и Пољске о сарадњи у борби против организованог и других видова криминала и потврђивање Споразума влада Србије и Немачке о сарадњи у области безбедности.

Посланици би требало да разматрају и потврђивање измена Споразума влада Србије и Бугарске о полицијској сарадњи и потврђивање Споразума влада Србије и Чешке о сарадњи у области културе, образовања, науке, омладине и спорта.

Разматраће се и потврђивање Споразума влада Србије и Мађарске о пловидби реком Тисом, потврђивање Споразума владе Србије и Катара о узајамном подстицању и заштити улагања, као и потврђивање Споразума Србије и Румуније о социјалној сигурности.

Почетак седнице заказан је за 10 часова.

Извор: РТВ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.429.313 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)