Радна акција на празник рада: Златиборци праве гондолу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Радна акција на празник рада: Златиборци праве гондолу
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
01.05.2017 | 0 коментар(а)



Златибор - На Златибору данас - радно. Настављено је са градњом панорамске гондоле, која је симболично започета, па прекинута у фебруару.

Радна акција је и овог пута била својеврсни протест локалне самоуправе што државни органи још нису решили спор око власништва земљишта са ПК Златибором, преко кога треба да прође део трасе гондоле дуге девет километара.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић тврди да се у регистру Републичког геодетског завода спорних 2213 хектара води као државна земља.

"Министарка грађевинарства Зорана Михајловић је изјавила да председник општине Чајетина хоће да гради гондолу на туђој земљи. Да ли то значи да је за њих Србија туђа земља", рекао је Стаматовићх акцијашима.

Он је додао да је потребно да се "државно земљиште прогласи државним, а не да се сумњивим пресудама спор пред Управним судом одуговлачи жалбама потенцијалних и сумњивих инвеститора".

Радној акцији је данас присуствовало неколико стотина мештана углавном Златиборског округа, а тешка механизација јавних предузећа и приватника из Чајетине почела је радове на копању темеља за стубове гондоле.

Стаматовић је поручио да радови на изградњи гондоле неће, као први пут у фебруару бити прекинути, упркос претњама и притисцима.

"Очигледно је да са врха власти постоји налог да се Чајетини не изда грађевинска дозвола. Ми у складу са законским и планским документима желимо да саградимо највећу инвестицију у последњих сто година у овом делу Србије. Гондола ће бити дуга девет километара. Повезиваће центар Златибора са Торником. Њена вредност је 13 милиона евра и новац је обезбедила општина, без подршке држзаве", рекао је Стаматовић.

Опрема је набављена и већ две године стоји у магацинима, додао је он.

Општина Чајетина је захтев за грађевинску дозволу за последњу станицу гондоле на Торнику поднела 9.фебруара, јер су на том земљишту решени имовинско-правни односи, али је тај захтев одбачен у Министарству грађевинарства, због некомплетне документације.

Извор: Н1

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.727.966 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)