Асфалтирана стапарска обилазница према Радојичића кули 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Асфалтирана стапарска обилазница према Радојичића кули
Trenutno na sajtu: 541       |       Podeli:
07.06.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Део пута који спаја клисуру реке Ђетиње према Радојичића кули асфалтиран је у дужини од 1.250 метара, наводи се на сајту Града Ужица.

Локална самоуправа је финансирала пре две године прокопавање овог путног правца, а „Путеви Србије“ обезбедили су средства за асфалтирање деонице у Стапарима.
По речима градоначелника Ужица Тихомира Петковића намера градског руководства је да потпуно затвори за саобраћај Зелену стазу клисуром Ђетиње и пружи бициклистима, пешацима и другим рекреативцима могућност да бораве и вежбају на безбедан и неометан начин управо на овој деоници од Градске плаже до Стапарске бање. У том правцу пробијен је и алтернативни пут – стапарска обилазница у дужини око 4 км од железничке станице у Стапарима до Радојичића куле како би се испунили услови за затварање стазе за саобраћај. Извршено је комплетно рашчишћавање терена, пробијање трасе, насипање јаловином, постављање пропуста. Вредност тих радова је око 6 милиона динара и ова средства је обезбедио Град.

„Данас се завршава асфалтирање дела пута у дужини од 1250 метара, а вредност радова је 7 600 000 динара“, рекао је градоначелник Ужица Тихомир Петковић и додао да је обавеза Града да након завршених радова уреди неколико прилаза њивама.
Цео износ радова финансирају „Путеви Србије“а извођач радова је предузеће „Путеви Ужице“.

Град је финансирао и уредио пролазе испод надвожњака где су у договору са железницом провучене цеви за струју и воду због будућих садржаја на том подручју а по речима градоначелника Петковића на платоу изнад Стапарске бање је у плану изградња реплике насеља Стапарска градина и једног угоститељског објекта.
„Прошле године на путу кроз клисуру, трасом старе пруге, „Путеви Србије“ су финансирали асфалтирање 2.25км у вредности од око 11 милиона динара што сада даје 7.25 км уређене стазе клисуром на којој ужичани могу уживати у нетакнутој природи“-рекао је Петковић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.204.468 посета
Тренутно на сајту: 540 посетилац(a)