У чачанској болници преминуле две особе, на респиратору 11 пацијената 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
У чачанској болници преминуле две особе, на респиратору 11 пацијената
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
27.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - На одељењима Опште чачaнске болнице смештено је 160 пацијената,
Фото: ГЗС

од којих је њих 11 прикључено на респираторе, са тежом клиничком сликом. У протеклла 24 сата битку са вирусом корона изгубила су два пацијента, реч је о особама старије животне доби.

Претходног дана извршено је 45 прегледа и примљено 11 нових пацијената. Из ковид одељења чачанске болнице отпуштено је седам особа.

др Михајло Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона МО

„У Дому здравља овог викенда било је мање посла, јуче су обављена 32 прегледа. Наша утакмица траје и у појачаном интезитету трајаће још две недеље , па онда улазимо у мирнију фазу. Драго ми је да се грађанство придржава свих мера, људи су дисциплиновани. Неммао више оних великих окупљања. Рано је да причамо о томе шта ће бити са школском годином и о томе ће се одлучивати у другој половини августа", рекао је руководилац Радног тима за праћење ширења корона вируса МО др МихајлоЛуковић.

Луковић је додао да се епидемија неће лако угасити, потребна је двострука инкубација, односно 28 дана без новоболелих случајева да би овај талас епидемије био угашен.
Још увек не може да се говори о значајнијем смиривању епидемије, и даље има пацијента који долазе са озбиљном клиничком сликом , тако да је ситуација и даље врло озбиљна.

 

др Мирослав Сретеновић, директор Опште болнице у Чачку

„Што се тиче капацитета болнице, за сада имамо довољан број кревета, надамо се да неће доћи до повећања броја оболелих, односно оних који захтевају болничко лечење. Последњих дана највећи прилив пацијената је из Ивањице, а велики је број и Чачана.То су углвном старије особе са озбиљном клиничком сликом и са пратећим болестима. Њихово лечење је проблематично , јер могу наступити велике компликације”, казао је директор Опште чачанске болнице др Мирослав Сретеновић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus presek epidemija radni tim jul

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.162.626 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)