Папрене казне за славе и журке са више од пет људи 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Папрене казне за славе и журке са више од пет људи
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
19.11.2020 | 0 коментар(а)



Ко организује журку или слави славу са више од пет особа у затвореном простору ризикује казну од 50.000 до 150.000 динара,

на основу измена Закона о заштити становништва од заразних болести које су ступиле на снагу прошлог петка.
Виновника овог прекршаја могу комуналној инспекцији или комуналној милицији пријавити и сами грађани путем јединственог контакт центра Координационе комисије за инспекцијски надзор.

Шеф јединица за инспекцију при Министарству државне управе и локалне самоуправе Драган Пушара рекао је за „Блиц“ да новчану казну од 50.000 до 150.000 динара добија власник стана у коме је организовано окупљање више од пет особа у затвореном простору.

Уколико се ради о закупу стана, рецимо, на дан, онда санкцију може сносити или власник или организатор окупљања.

Грађани могу да пријаве уколико чују или виде прославу
– Ако не постоји уговор о закупу власник стана сноси одговорност по два основа. Прво зато што нема такав уговор и ту се новчана санкција крец́е од 500.000 до милион и по динара и друго због организовања окупљања са више од пет особа у затвореном простору за шта је запрец́ена новчана казна од 50.000 до 150.000 динара. Коначно, ако постоји уговор о закупу онда казну мора да плати организатор окупљања у износу од 50.000 до 150.000 динара – објашњава Пушара.

Како додаје, висину казне одређује судија за прекршаје и то, пре свега, на основу тога да ли је реч о првом или прекршају који се понавља. Прекршај поред комуналне инспекције или милиције могу открити и сами грађани.

– Уколико виде или чују журку, славу или било каквог друго окупљање више од пет људи у затвореном простору грађани то могу да нам пријаве путем јединственог контакт центра Координационе комисије за инспекцијски надзор. Могу да попуне онлајн формулар или да позову на број 011/6350-322. Најбоље би било да оставе снимак, фотографију или тонски запис као доказ како бисмо имали материјални доказ за прекршај и смањили ризик од лажних пријава – наглашава Пушара.

ГЗС/Спутњик

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kazne slave okupljanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.381.907 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)