Лечић: Први задаци консолидација ДС и представљање програма за Србију 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Лечић: Први задаци консолидација ДС и представљање програма за Србију
Trenutno na sajtu: 334       |       Podeli:
28.09.2020 | 0 коментар(а)



Бранислав Лечић, којег је део Демократске странке (ДС) супротстављен званичном руководству изабрао за председника,

изјавио је да ће његови први задаци бити консолидација странке и промовисање три тачке програма ДС у десет градова Србије.

Лечић је за данашњи Српски телеграф навео да је један од првих корака које ће предузети након избора за председника, сазивање Скупштине ДС која како је рекао, треба да верификује суботње гласање.

„Други корак је формирање свих осталих органа странке и то би требало што пре да се деси, а потом следи подношење пријаве за упис код Министарства државне управе и локалне самоуправе. Онда нам следи консолидација странке и презентација три тачке програма Демократске странке, то јест ове моје гарнитуре, у десет градова Србије“, рекао је Лечић.

Оценио је да оспоравањем легитимитета суботњих страначких избора, актуелни председник ДС Зоран Лутовац „оспорава демократију и самим тим и себе укида“.

„ДС није председник-партија већ странка која има своје органе и они су одавно завршили посао везан за изборну скупштину. То што се није Лутовац није пријавио за изборе, његов је проблем“, навео је Лечић и додао да „апсолутно нема дилеме“ да су избори у тој странци завршени.

Упитан какав ће однос имати према председнику Србије Александру Вучићу а какав према лидеру Странке слободе и правде Драгану Ђиласу, Лечић је казао да је његов главни политички противник „систем и режим кога представља Српска напредна странка“.

„Вучић је мој политички противник, он ће бити нападан на нивоу онога што припада режиму и владајућој коалицији када буде направљена. Што се Ђиласа тиче, он је опозиционар и у том смислу је, како кажу, мој брат али једна ствар ми се не допада а то је што почиње да коментарише ствари у ДС на непримерен начин“, казао је Лечић.

Актуелно руководство ДС предвођено Зораном Лутовцем, као и већи део опозиције у Србији, одбацио је суботње изборе у тој странци као нелегалне и нелегитимне.

ГЗС/Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lecici ds

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.476.726 посета
Тренутно на сајту: 335 посетилац(a)