Рад од 22 сата у повртарству доноси сигурну зараду 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Рад од 22 сата у повртарству доноси сигурну зараду
Trenutno na sajtu: 325       |       Podeli:
06.10.2019 | 0 коментар(а)



Топола – За Ненада Новаковић из Горње Трнаве, нема одмора. Док већина летује на мору и одмара Ненад летује у башти или на пијацу,

и како каже, има сигурну зараду. У повртарској производњи је већ 25 година и не жали се, чак је и задовољан приносима и ценом његовог поврћа.

„Поврће гајим у пластеницима на 20 ари, али и на отвореном. Парадајз на 50 ари, кромпир исто 50 ари, лук на 30 ари. Тржиште је Нови Београд, а цене су од 70 – 100 динара. Доста дуго сам у раној  производњи парадајза и задовољан сам. Пролећна и јесења производња је за салате, углавном холандске сорте. Наводњава се системом кап по кап“- каже за ТопПрес Ненад Новаковић.

 Принос који Ненад оствари креће се и до три вагона, плодови су врхунског квалитета али за те резултате потребно је много рада и одрицања.

„Цена од 70 до 100 динара је реална и нама  произвођачима доноси солидну зараду. Ја сам презадовољан, не жалим се никада, шта год да се ради има зараде. Народ је научио да кука, као да од тога има нешто. Мора да се осване и да се омркне радећи па да се види резултат, ја радим између 21 и 22 радна сата, спавам по два сата и не кукам. Летујем на пијацу или у башти, одмора нема, сваки викенд сам на пијацу, празнујем само код куће са породицом Божић и славу,“ – истиче Новаковић.

Ненад у својој башти, фото: ТопПрес

Поред повртарства Ненадова породица успешно гаји  цвеће  и воће.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nenad basta rad povrce

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.462.806 посета
Тренутно на сајту: 326 посетилац(a)