Деци ће се мерити температура, размишљамо чак и како ће се користити сунђери 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Деци ће се мерити температура, размишљамо чак и како ће се користити сунђери
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
05.08.2020 | 0 коментар(а)



Министарство просвете је Кризном штабу упутило предлог који ми у овом тренутку разматрамо, нисмо још ништа одлучили
Фото: Илустрација, ГЗС

и даћемо јасне препоруке и инструкције које ће Влада усвојити", рекла је премијерка Ана Брнабић о почетку нове школске године.

- Слушала сам пажљиво министра Шарчевића, оно чему тежим је да дамо неке јасне критеријуме на који ће начин функционисати. Онлајн настава је нешто што је добро функционисало, дало је добре резултате када смо је увели у марту. Ми смо били, ја мислим, једина земља у Европи која ниједан дан није изгубила током пандемије. Спремни смо за то, и даље се снимају часови, ми и даље радимо на увођењу додатних дигиталних учионица, односно уџбеника - рекла је Ана Брнабић.
Др Предраг Кон је указао на неке детаље када је реч о предстојећој школској години.

- Што се школа тиче, једна од ствари о којима није било у овим дописима, то је питање продуженог боравка и то морамо да расправимо. С друге стране, настава је подељена по циклусима, на онлајн наставу се рачуна у старијим разредима, а за млађе разреде да се она настави у школи. Деца ће морати да долазе здрава у школу, да им се мери температура сваки дан, исто тако биће прича о томе када морају маске да се користе, а морају да се имају уз себе, тако да је то нешто што је новина. Морамо да схватимо да ће бити посебан разговор са просветарима и везан за то да ли ће користити сунђер, како ће се понашати они и ђаци, биће сасвим сигурно одређених препорука за спровођење наставе, а остало је све организационо и врло компликовано - рекао је др Кон.

Како је закључио "полазак деце у школу је сада апсолутни прироитет". Родитељи морају да мере деци температуру сваког јутра. И одмах да јаве школи ако је дете болесно. Е онда се спроводе посебне мере, али ништа спектакуларно. То је и став Светске здравствене организације. Важно је да буду безбедни и ђаци и родитељи - додао је др Кон.

 

 

ГЗС / Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kon brnabic skola polazak dece

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.925.988 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)