Пројекат "Знањем до посла" обезбедиће обуку 50 младих Чачана код локалних послодаваца 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Пројекат "Знањем до посла" обезбедиће обуку 50 младих Чачана код локалних послодаваца
Trenutno na sajtu: 550       |       Podeli:
27.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић потписао је данас заједно са Оливером Штрајтом,

директором пројекта „Знањем до посла“, уговор о заједничкој сарадњи на пољу подизања запошљивости младих кроз организовање обука на радном месту код локалних послодаваца.

Град Чачак је прва локална самоуправа која се и званично, потписивањем овог споразума, прикључује реализацији пројекта. Захваљујући пројекту “Знањем до посла” шансу да лакше дођу до посла, кроз обуку на радном месту, добиће 50 младих Чачана. Укупан новац намењен у ову сврху је 5.500.000 динара, од чега Град Чачак учествује са 30 одсто из градске касе. Према пројекту, посладавци обезбеђују и додатна средстава из својих извора, која су неопходна за спровођење обука у својим фирмама.



"Ово је изузетан дан за Чачак, пре свега за младе, јер ће њих 50 добити шансу захваљајући Влади Швајцарске и наравно, великом пројекту невладиног сектора ’Знањем до посла’ швајцарске Амбасаде у Беогарду. Желим да се наши млади Чачани укључе у овај пројекат, да брзо стекну нова знања, и што је наш највећи циљ, да остану у Чачку. Они који имају жељу и потребу да се врате у наш град, заснивају овде породице и своја стечена знања преносе будућим поколењима", казао је градоначелник Тодоровић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak projekat znanjem do posla svajcarska potpisivanje ugovor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.514.409 посета
Тренутно на сајту: 550 посетилац(a)