Ванредно стање помера датум изласка на гласање: Данас разговори са представницима свих листа о одлагању избора 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša             

 
Ванредно стање помера датум изласка на гласање: Данас разговори са представницима свих листа о одлагању избора
Trenutno na sajtu: 614       |       Podeli:
17.03.2020 | 0 коментар(а)



Избори заказани за 26. април биће одложени за најмање месец дана, а могуће је и на дуже уколико се ситуација са вирусом корона
Фото: ГЗС

не буде смиривала, сазнаје „Блиц”.

О овој теми председник Србије и СНС Александар Вучић разговараће данас са представницима свих листа које ће узети учешће на наредним парламентарним изборима.

„Кад је реч о кампањи, разговараћу са представницима странака које учествују на изборима о организовању што више телевизијских дебата. Уколико ситуација постане тежа, знам своја уставна овлашћења и могуће је да дође до померања избора, евентуално за две до три недеље. Нећемо ниподаштавати рад оних који су прикупљали потписе и сада учествују у кампањи. Мислим да можемо постићи џентлменски договор”,  рекао је Вучић.

Како нам је потврђено, на састанак ће доћи сви - представници Социјалистичке партије Србије, лидер СПАС-а Александар Шапић, председник покрета Метла 2020 Милош Јовановић, представници Уједињене демократске Србије, а изасланике ће имати и Нова странка.

У изјави за „Блиц”, Шапић је поновио да ће присуствовати састанку.

„У овом моменту сви треба да се понашамо одговорно, да склонимо страначке интересе у страну и покушамо да помогнемо свако у складу са својим могућностима. Одлагање избора за мене није политичка одлука нити приоритетна тема данас, већ чисто техничка неопходност у циљу општег здравља нације, тако да који год предлог да дође везано за њу од надлежних стручних служби, мени ће бити прихватљив”,  навео је Шапић.

Позиву председника одазваће се и УДС. Бојан Ђурић каће за наш лист да ће до самог састанка људи из те коалиције пратити ситуацију и потом формулисати предлоге.

„Одазваћемо се позиву, врло је важно да у овом моменту озбиљно разговарамо. То је и обавеза политичара у овим тешким околностима. Пратићемо ситуацију и током данашњег дана, након тога ћемо дефинисати и евентуалне конкретне предлоге. Сад је најважније да људима помогнемо, нарочито у овим првим данима”,  истиче Ђурић.

На састанак код председника Републике у име покрета Метла 2020 ићи ће лидер покрета Милош Јовановић и Новица Антић. Тај покрет је пред крај скупљања потписа неопходних за предају изборне листе и очекују да је у току дана предају Републичкој изборној комисији.

„Прво хоћемо да чујемо какво је виђење актуелне власти о дешавањима и да видимо са свим осталима како надаље спроводити радње везане за редовне парламентарне изборе, који ће, сва је прилика, морати да се одложе за неко време. Подржавам мере ванредног стања, јер бих и ја то исто учинио у оваквој ситуацији да имам одговорност за вођење државе”,  наводи Милош Јовановић за „Блиц”.

Живковић: Најважније је да нико не буде угрожен

На састанак који је заказан данас за 17 часова доћи ће и представници Нове странке. Лидер те странке Зоран Живковић раније је у интервјуу за „Блиц” рекао да сматра да изборе треба одложити, да нико не би био угрожен.

Иначе, све странке су још пре неколико дана донеле одлуку да стопирају предизборну кампању док се ситуација са вирусом корона не стабилизује.

 

ГЗС/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ODLAGANJE IZBORA GLASANJE VANREDNO STANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.822.656 посета
Тренутно на сајту: 614 посетилац(a)