Почели радови на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода на Белој Земљи 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Почели радови на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода на Белој Земљи
Trenutno na sajtu: 557       |       Podeli:
30.08.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Почели су први радови у новој индустријској зони у насељу Бела Земља, који се односе на изградњу постројења

за пречишћавање отпадних вода и канализационе инфраструктуре, наводи се на сајту Града Ужица. У овој фази радова уз постројење биће изграђено и 1,4 km главног колектора канализационе мреже. Вредност те инвестиције је 48,3 милиона динара, а финансирају је Град Ужице и Министарство привреде, с тим што је од Министарства добијено 20,1 милион, а остало је учешће Града. Извођач, ужичка фирма Јединство, има рок 90 календарских дана да заврши радове.

По речима градоначелника Ужица Тихомира Петковића, ова канализациона мрежа и постројење ће, осим привредних објеката будуће индустријске зоне, обухватити и два насеља на Белој Земљи, Чаир 1 и Чаир 2, у којима живи око 800 становника. Он је навео и да се убрзано ради на изради пројектне документације за канализациону мрежу осталог дела насеља Бела Земља како би се из средстава Националног инвестиционог плана она у наредном периоду комплетирала.

Градоначелник је навео и да је завршен тендер за израду пројектне документације за главну саобраћајницу у оквиру будуће индустријске зоне, па се очекује да већ почетком наредне године ,уз помоће Владе, буду завршени и ти радови.

Петковић је истакао да се очекује и помоћ Владе и председника Вучића да у наредном периоду кроз Национални инвестициони план Град Ужице добије значајна средства за завршетак индустријске зоне, а након тога и помоћ око довођења значајног и великог инвеститора на ову локацију и да ће након тога велики део незапослених Ужичана имати прилику да се запосли у тим компанијама које ће овде градити своја постројења.

Петковић је рекао да уз многобројне добити које доноси нова индустријска зона, она носи и један проблем који се огледа у сечи дрвећа на овој локацији: „Ми смо свесни тога и желимо да будемо одговорни према генерацијама које ће живети после нас и већ смо доказали да јесмо одговорни, јер смо кроз конкурс Министарства за заштиту животне средине добили део новца за пошумљавање 5,22 хектара на локацијама у Великом парку и изнад Белог гробља. Очекујем да већ почетком наредне године буде пошумљено још десет хектара на другим локацијама, пре него што се посече шума на локацији будуће индустријске зоне.“

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.150.141 посета
Тренутно на сајту: 558 посетилац(a)