Романтичном комедијом „И то се зове љубав” отвара се Народно позориште у Ужицу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Романтичном комедијом „И то се зове љубав” отвара се Народно позориште у Ужицу
Trenutno na sajtu: 593       |       Podeli:
25.02.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - У протеклом периоду Народно позориште Ужице вредно је радило, и спремало се за тренутак када ће поново

моћи да изађе пред публику. Захваљујући повољнијој епидемиолошкој ситуацији ,успели смо да изведемо премијерно представу “Боли коло”, по тексту Димитрија Коканова 14.фебруара, а већ у суботу 27.фебруара у 19:30 излазимо пред публику са новом представом “ И то се зове љубав”, по тексту Мари Шизгала(1926-2020)који је био познати амерички драмски писац, најпознатији по својим бродвејским хитовима Дактилографи, Тигар и И то се зове љубава (ЛУВ), као и сценарију за филм Тутси (са Дастином Хофманом у главној улози) за који је као ко-сценариста номинован за Оскара, Златни глобус и Бафту.

Романтична комедија “И то се зове љубав” (ЛУВ) је 1965. године номинована за награду Тони као најбољи драмски текст на Бродвеју, а после тога је доживела велики број инсценација широм света. По њој је снимљен и истоимени филм са чувеним Џеком Лемоном у главној улози.
Постављањем овог бродвејског хита планирали смо да у ово време отуђења и страха од болести и смрти (тако и страха од људи) које је донела пандемија ЦОВИД 19, на сцену Народног позоришта у Ужицу донесемо ведар дух, оптимизам и гламур 60-тих година прошлог века.

У нади да ћемо бити у могућности да наставимо са извођењем представа 2.марта 2021. У 19:30 планирамо прву репризу представе “ И то се зове љубав” романтична комедије у атмосфери 60-тих година прошлог века у којој једна жена и два мушкарца кроз разне духовите ситуације, али и лична преиспитивања, откривају да ли је љубав данас емоција, егоизам, или маркетиншка стратегија.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Narodno pozoriste Uzice ponovo radi predstava I to s e zove ljubav

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.407.234 посета
Тренутно на сајту: 594 посетилац(a)