Будићи шампиони стигли у Чачак: Одржано Европско такмичење у фитнесу за најмлађе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji             

 
Будићи шампиони стигли у Чачак: Одржано Европско такмичење у фитнесу за најмлађе
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
26.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – У организацији Савеза Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик одржано је Европско
Европско такмичење у фитнесу за децу узраста од 7 до 15 година, фото: РИНА

првенство у фитнесу за децу узраста од 7 до 15 година. 

“Чачак се већ неколико пута показао као одличан домаћин, тако да смо изабрали да упрвао овде организујемо ово елитно међунардно такмичење. Данас је стигло преко 200 такмичара из 9 европских држава, а најбоље ће изабрати међународни стручни жири”, рекао је Горан Ивановић председник Савеза Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик.

 Горан Ивановић, фото: РИНА

Репрезентација Србије броји 53 члана, од којих су чак 50 девојчице, а само три дечека. Селекторка Марисела Грандић каже да се сви они месецима уназад вредно и марљиво спремају како би у финалу заблистали на сцени.

“Има много талентоване деце, па нам је изузетно тешко да направимо селекцију. На Купу Србије који је одржан пре месец дана изабрали смо најбоље. Нисмо погрешили јер смо успели да уђемо у финале овог Европског првенства, а очекујемо и неку од медаља”, рекла је Марисела Грандић и открива како треба да изгледа савршен наступ за који се осваја медаља.

 “Гимнастички и акробатски покрети у комбинацји са плесом и добрим костимом неопходни су за сваки успех. Ми се трудимо да испратимо захтеве строгог жирија”, истиче Марисела.

Она каже да је у овој конкуренцији и у овом узрасту конкуренција изузетно јака.

“Репрезентције Словачке и Мађарксе држе примат и изузетно је тешко доћи на сам врх. Србија успе да уђе у финале, а надам се да ћемо ускоро добијати и медаље, јер заиста вредно тренирамо. До сада смо освојили бронзу на европском шампионату и на то смо изузетно поносни, јер није ни мало лако победити веома јаку конкуренцију”, изјавила је српска селекторка.

 Земље учеснице Европског такмичења у фитнесу, фото: РИНА

Европско дечије првенство у фитнесу подржао је и Спортски савез Србије, а председник Давор Штефанек истиче да имају одличну сарадњу са Гораном Ивановићем.

“Спорстки савез Србије подржава све неолимпијске дисциплине и трудимо се да им максимално изађемо у сусрет. Имамо изузетан потенцијал кад је у питању фитнес и то нећемо занемарити. Имамо одличне такмичаре, али и добре и озбиљне тренере који са њима марљиво раде. Нарочито је битно подржати ово такмичење на којем су учесници деца, јер су то, сигуран сам, будући европски и светски шампиони”, изјавио је Давор Штефанек.

 Давор Штефанек, фото: РИНА

Европско такмичење одржано у Чачку било је и хуманитарног карактера. Скупљен је новац који ће бити дониран за лечење Немање Божића, јер је овом дечаку неопходна трансплатација бубрега.

РИНА

 Судије Европског такмичења у фитнесу, фото: РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


fitnes deca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.395.380 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)