Trista domova u Svilajncu dobija bicikl, nećete verovati zašto... 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Trista domova u Svilajncu dobija bicikl, nećete verovati zašto...
Trenutno na sajtu: 350       |       Podeli:
25.03.2024 | 0 коментар(а)



Svilajnac - Predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović došao je na genijalnu ideju koja se tiče



ekologije i očuvanja životne sredine.

Naime već treću godinu, putem konkursa, ova opštine opredeliće oko 800.000 dinara svojim sugrađanima za kupovinu bicikla, a pravo na novac za kupovinu ovog, ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva ima po jedan član domaćinstva.

„Ovo jeste naš doprinos očuvanju ekologije. Do sada je oko 300 domaćinstava dobilo nove bicikle i možete zamisliti koliko bi 300 automobila svako jutro prilikom odlaska na posao izbacilo ugljenmonoksida, azota i drugih, po zdravlje štetnih supstanci. Imamo samo dva uslova. Da je bicikl proizveden u Srbiji, da sugrađanin sam izabere bicikl i donese validan dokaz koji proverava naša komisija, Mi smo veoma razvijena industrijska sredina, kraj je ravničarski i eto, 300 radnika svakog dana bez problema, kada je lepo vreme odlaze biciklom na posao, u kupovinu ili uživanje u prirodi”, kaže Predrag Milanović za GZS.

Prema rečima Jelene Petković iz opštinske uprave, konkurs je otvoren do raspodele sredstava, a za samo prva dva dana već se prijavilo blizu deset zainteresovanih.

Inače opština Svilajnac je bez premca u Pomoravlju kada je privredni razvoj u pitanju. U proteklih nekoliko godina u ovoj opštini podignuto je na desetine stranih i domaćih kompanija, a uskoro stiže još jedna velika firma. Predrag Milanović spade u red najuspešnijih opštinskih čelnih ljudi u Srbiji i presudno je uticao na razvoj opštine Svilajnac.

Opština Svilajnac broji oko 20.000 stanovnika.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VESTI SVILAJNAC PREDRAG MILANOVIC BICIKL EKOLOGIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.282.448 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)