Отворена изложба слика „Диванхана” у Културном центру на Златибору 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Отворена изложба слика „Диванхана” у Културном центру на Златибору
Trenutno na sajtu: 557       |       Podeli:
07.02.2020 | 0 коментар(а)



Златибор - Јуче је у Галерији Културног центра Златибор отворена је изложба слика насталих на ликовној колинији „Диванхана“

која је прошле године одржана у Новом Пазару.

Ликовну колонију, као и изложбу слика у Културном центру на Златибору организује Удружење за науку, културу и уметност Бошњака „Диванхана“. На изложби су се нашле слике које је стварало девет уметника : Саре Обрадовић из Прибоја , Милице Весић из Ваљева ,Ане Коматине из Бихаћа , Уне Антовић из Ниша, Ренее Белоги , Дренусхе Далипи ,Зоре Махалик, Теодоре Филиповић и Андријане Андријашевић из Чајетине. Изложба је отворена за посетиоце до 02. марта 2020. године.

Удружење за науку, културу и уметност Бошњака, Диванхана, је основано 2015. и оно делује у Републици Србији и интернационално. Поред других циљева и задатака, један од приоритета Диванхане су млади талентовани уметници, писци, музичари.

Ово Удружење броји неколико стотина чланова и поноси се својим чланством које је разнолико по верској , националној, социјалној и било којој структури тј. припадности чиме се Диванхана поноси а што се може видети и по овој изложби. Удружење има армију младих, талентованих, успешних уметника који се боре да културно стваралаштво опстане, постоји, развија се и јача.

Пет година сједињује боје на колонијама по чему су и једна од посебних ликовних колонија у Србији која искључиво шансу пружа младим сликарима. На жалост, све је мање ентузијаста. Док је њих биће и културе и Диванхана ће им бити подршка онолико колико је у могућности обезбедити потребна средства. Захваљући Министарству културе и информисања и Бошњачком националном већу, који једним делом суфинансира пројекат, удружење успева да зближи младе ствараоце и да их подржи до њихових самосталних изложби.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Otvorena izlozba kulturni centar ylatibor divanhana

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.106.646 посета
Тренутно на сајту: 558 посетилац(a)