Ковачевић: И поред ситуације са короном општина Горњи Mилановац има чиме да се похвали 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Ковачевић: И поред ситуације са короном општина Горњи Mилановац има чиме да се похвали
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
23.04.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Данас је велики дан за општину Горњи Милановац, поред тога што се празнује Дан општине,
Фото: ГЗС

данас је и дан када је подигнут Други српски устанак у Такову, а такође, открива се споменик зачетнику индустрије Горњег Милановца господину Милојку Вељовићу.

„Поред тога што је прошла година обележена пандемијом вируса корона, општина Горњи Милановац је колико толико нормално радила, испунили смо све задатке и планове који су били предвиђени за 2020. годину , те је тако рекордна година била када су у питању инфраструктурни радови, све саобраћајнице у граду, рекордан број које смо успели да обновимо, радило се и на сеоском подручју”, казао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Он је истакао да је Горњи Милановац један од лидера када је улагање у пољопривреду у питању, 55 милиона динара прошле године издвојено је за подстицаје у пољопривреди и то јесте једна од грана у које је планирано да се и убудуће улаже. Поред индустријске и пољопривредне производње ту је и туризам.

„Доста започетих пројеката, за неки дан почињемо и приступну саобраћајницу, урадили смо прву фазу Опште болнице, настављамо у јуну месецу ове године са другом фазом, те Милановац из дана у дан мења свој изглед. Икористио бих прилику да свим Милановчанима пожелим срећан Дан општине Горњи Милановац и да у здрављу и весељу дочекамо следећи дан када ћемо моћи да примимо све наше драге пријатеље да заједно прославимо овај елики дан за нашу општину”, изјавио је Ковачевић.

Данас на свечаној седници биће уручене награде заслужним грађанима који су дали свој пуни допринос у претходној години у борби против пандемије вуируса корона.

„Посебно задовољство јесте што ће златну медаљу „Таковски устанак” добити министар унутрашњих послова господин Александар Вулин, а за све оно што је урадио у претходном периоду за општину Горњи Милановац. Подсећања ради имали смо три значајне манифестације у Такову, док је он био министар, те смо успели да решимо вишедеценијски проблем насељеног места Луњевица, где су били нелегално изграђени објекти у близини касарне у Луњевици, па смо више од 750 објеката легализовали уз његову помоћ”, закључио је Ковачевић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac opstina dan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.847.996 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)