Budite prvi i na vreme rezervišite uskršnje i prvomajske praznike - planina Javor mesto gde se diše punim plućima 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Budite prvi i na vreme rezervišite uskršnje i prvomajske praznike - planina Javor mesto gde se diše punim plućima
Trenutno na sajtu: 366       |       Podeli:
10.04.2024 | 0 коментар(а)



April nas je iznenadio gotovo letnjim temperaturama, ali ujedno nas je sve pozvao da još intenzivnije razmišljamo



gde ćemo putovati tokom prvomajskih i uskršnjih praznika.

Odlazak u prirodu je uvek prva opcija. Negde gde je vazduh čist, a pogled ne zaklanjaju neboderi. Imamo sjajan predlog za sve vas koji ste zaljubljenici u prelepe predele Srbije.

Planina Javor je prava destinacija. Za mnoge još ne istraženo područje, a opet blizu i dostupno.

Planina Javor, zbog svoje nadmorske visine od 1 520 m, važi za jednu od najlekovitijih u Srbiji. Ovde se nalazi „ruža vetrova“, koja pomaže hroničnim bolesnicima koji imaju problema sa respiratornim oboljenjima, bronhitisom, astmom. Boravak na Javoru pomaže i anemičnima, a utiče i na podizanje opšteg imuniteta.

Ivanjički kraj je veoma atraktivan i poznat po prirodnim lepotama. Za smeštaj ne treba da brinete. Tu je hotel Javor. Nalazi se na 1000 m nadmorske visine, u malom planinskom selu Kušići. To je od Beograda udaljeno svega 240 km, a najbliži administrativni centar je Ivanjica, udaljena je svega 25km. U sklopu hotela su na raspolaganju restoran i bar, igraonica, teretana, sala za rekreaciju i kongresni centar. Besplatna wifi konekcija je u svim sobama i javnim prostorijama, a u neposrednoj blizini su i tereni za rukomet, fudbal, košarku i odbojku.



Ovde vam sigurno neće biti dosadno. Ako želite da prošetate i raznovrsnost hotelske ponude dopunite još nekom zanimljivošću, na 13km od Kušića nalazi se etno selo Štitkovo. Ovo selo je pod zaštitom države. brvnare su s kraja 19. i početka 20. veka. Najstarija kuća je iz 1882. godine i svakako je interesantno obići je.

Sjeničko jezero i popularni kanjon Uvca se nalaze na putu Javor-Sjenica. Za kanjon Uvca je čuo čitav svet, jer je stanište beloglavog supa, jedno od retkih u Evropi. Moguće je organizovati izlet do Sjeničkog jezera, gde ćete biti u prilici da uživate u neverovatnim prizorima. Ako se do sada niste vozili brodićem kroz kanjon Uvca, ovo je idealna prilika, jer brodić ide sve do ledene pećine, a prirodne lepote ovog dela Srbije su zaista izuzetne.

Možete posetiti i planinu Čemernicu, koja je na 7-8 km udaljenosti, Kameni most preko Moravice u Ivanjici iz 1906.godine, i Kušića Han sa početka 19.veka.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti javor odmor uskrs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.142.981 посета
Тренутно на сајту: 366 посетилац(a)