Број претплатника СББ-а не може да буде пословна тајна 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Број претплатника СББ-а не може да буде пословна тајна
Trenutno na sajtu: 555       |       Podeli:
16.01.2018 | 0 коментар(а)



Проф. др Станко Црнобрња, предавач на Факултету за медије и комуникације, истиче да овај кабловски оператор има доминантан

положај на тржишту, тако да је реч о информацијама од јавног значаја.
Реч је о највећем кабловском оператору у нашој земљи, па према томе број претплатника СББ-а не може да представља пословну тајну. Другим речима, овај податак представља информацију од јавног значаја, мишљење је проф. др Станка Црнобрње, предавача на Факултету за медије и комуникације. Тема је у сваком случају значајна, а као што је наш лист објавио, Ратомир Кутлешић, оснивач дечје ТВ Ултра, поднео је кривичну пријаву против пет директора СББ-а, на челу са Драганом Шолаком, због сумње да су манипулисали подацима о броју претплатника овог оператора. Током три године, по прорачуну судског вештака, „Ултра” је закинута за два милиона евра јер им је СББ уплаћивао мању накнаду за емитовање програма. Висина ове накнаде у директној је вези са бројем претплатника.

Међутим, представници РАТЕЛ-а нису доставили Кутлешићу податке о броју претплатника СББ-а, уз објашњење да је реч о пословној тајни те компаније. Након што се оснивач „Ултре” пожалио Поверенику за информације од јавног значаја, подаци од РАТЕЛ-а опет нису стигли. Овог пута стигао је одговор да агенција не располаже кварталним подацима о броју претплатника СББ-а. Подаци су тражени за пет година, тачније од октобра 2010. до краја 2015. године.

Проф. др Станко Црнобрња каже да је један од задатака РАТЕЛ-а да прикупља податке о броју претплатника кабловског оператера и да свакако располажу овим информацијама.

– Уколико нису располагали кварталним подацима, могли су да им доставе годишње податке. Којом су методологијом прикупљали те податке нас не занима, већ само коначна цифра – истиче наш саговорник.

Извор: Политика, Јелена Попадић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.406.717 посета
Тренутно на сајту: 556 посетилац(a)