Агенција за заштиту животне средине укључила Врутке у мониторинг акумулација 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Агенција за заштиту животне средине укључила Врутке у мониторинг акумулација
Trenutno na sajtu: 748       |       Podeli:
14.02.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - Агенција за заштиту животне средине уврстила је у свој овогодишњи програм и мониторинг

воде у акумулацији Врутци, саопштено је на сајту града.

Стручни тим Агенције ће у 2018. години извршити четири анализе воде из Врутака, што ће заједно са подацима које поседује Водовод у вези квалитета воде, дати потпунију слику о квалитету воде 2019. године када је предвиђен завршетак друге фазе реконструкције Фабрике воде на Церовића брду и повратак на акумулацију Врутке као примарног извора снабдевања града Ужица водом за пиће.

Ужички градоначелник, Тихомир Петковић захвалио се Агенцији на разумевању што је у свој програм укључила и Врутке, иако акумулација није била у њиховом овогодишњем програму мониторинга.

„Желимо да 2018. годину, као годину пре враћања на акумулацију Врутке као извора снабдевања Ужица пијаћом водом, искористимо да имамо додатне свеобухватне контроле које ова агенција ради“, рекао је Петковић и додао да ће „ове анализе дати све потребне параметре за успешан повратак на акумулацију Врутке а уједно ће запослени у Водоводу имати прилику да се обуче за предузимање свих неопходних мера да ниједног момента не буде у питању квалитет воде коју грађани Ужица пију“.


Начелник Одељења националне лабораторије за заштиту животне средине Зоран Стојановић при обради узорака са акумулације Врутци, фото: сајт града Ужица

Филип Радовић, директор Агенције за заштиту животне средине рекао је да су са Акумулације у претходна два дана узети први узорци и да ће у овој години бити анализирано неколико стотина узорака из Врутака. „Бићемо присутни колико год то буде потребно како бисмо пружили максималну подршку Граду Ужицу у намери да реши велики проблем са водоснабдевањем и извесно је већ почетком наредне године врати се на Врутке као примарни извор снадбевања водом Ужица“, рекао је Радовић.

Небојша Вељковић, начелник мониторинга квалитета воде у Агенцији је истакао да је узети узорак први у низу узорака који ће бити узети са акумулације Врутци ове године, и објаснио начин самог процеса узимања узорака.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.025.106 посета
Тренутно на сајту: 748 посетилац(a)