Ко хоће да сложи Рубикову коцку, мора да зна шта је алгоритам 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ко хоће да сложи Рубикову коцку, мора да зна шта је алгоритам
Trenutno na sajtu: 402       |       Podeli:
10.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Ове године обележава се 45. година од постојања Рубикове коцке, а у чачанском



Дому културе тим поводом јуче је одржано такмичење у брзини слагања коцке.

Љубитељи Рубикове коцке имали су прилику да одмере своје вештине, ипак кажу за добар резултат пресудан је тренинг. На такмичењу је учествовало око двадесетак малишана из Чачка и околине.

„Постоје алгоритми по којима се слаже и помоћу њих знам ситуацију и тако решим”, рекао је један од такмичара Никола Бабић.

„Са довољно тренинга мислим да је прилично лако, само треба доста времена. Рекорд ми је 40 секунди, али углавном је око минут”, рекао је такмичар Борис Радојичић.

Неки попут Николе Јокића слагање су усавршили на друштвеним мрежама и ове године однели победу.

Никола Јокић, победник такмичења, Фото: ГЗС

„Прво сам погледао видео на јутјубу, онда сам научио почетничку методу , па сам прешао на напредни ниво”, рекао је Никола Јокић победник овогодишњег такмичења.

Најбрже сложена коцка била је баш у Николиним рукама.

„Било је веома занимљиво, мало ме је ухватила трема у почетку, али после ме је прошло. Могао сам боље, али прво место је прво место”, закључио је Никола.

Подршку такмичарима пружио је и првак Србије у брзини слагања Рубикове коцке Алекса Радовановић.

Алекса Радовановић, првак Србије у слагању коцке Фото: ГЗС

„Коцку слажем од 2015. године, односно већ шест година, није тешко сложити коцку, као саму коцку, али је потребно доста вежбе да би се постигла нека одређена брзина. Мислим да је ово јако леп догађај, није ово званично такмичење, али је свакако лепо што има доста заинтересованих и свиђа ми се што се Рубикова коцка популаризује код деце”, рекао је Алекса Радовановић.

Сви они годинама вежбају како би своје вештине и брзину само у неколико секунди показали и како би они били баш ти који ће у рекордном року сложити ову чаробну коцку.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rubikova kocka takmicenje cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.249.053 посета
Тренутно на сајту: 403 посетилац(a)