Пријепоље незаборавља Ивану и Саја 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Пријепоље незаборавља Ивану и Саја
Trenutno na sajtu: 577       |       Podeli:
27.01.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - У знак сећања на пре две године трагично настрадале туристичке раднике из Пријепоља Ивану Ракоњац и Сафета Саја Планића,



Туристичка организација, општина Пријепоље, Дом културе и Црвени крст организовали су акцију добровољног давања крви. То приликом сакупљено је 75 јединица ове драгоцене течности.

Туристички радници из Пријепоља тог кобног хладног јануарског јутра путовали су на пословни састанак у Ужице. До несреће је дошло око 9 часова након што је џип приликом претицања изгубио контролу и ударио у леву обалу, а затим пробио металну ограду на супротној страни и низ стрмину дугу око двадесетак метара слетео у Златарско језеро.У знак сећања на тада трагично настрадале Ивану и Саја већ другу годину у овдашњем Дому културе организује се хуманитарна акција добровољног давања крви.

– Њима не можемо помоћи али можемо другима којима је ова течност неопходна. Ово је лепа прилика де се сетима два заслужна грађанима и утемељитеља туризма у овој средини -, каже Радивоје Цмиљановић и додаје да је до сада више од сто пута дава крв.

Драгиша Ракоњац отац настрадале Иване, захвалио се свима који су се одазвали овој акцији као и организатору што није дозволио да двоје трагично настрадалих младих људи оду у заборав. Он је заједно са чланом Општинског већа Едибом Кајевићем подржао идеју која је се протеклих дана појавила на порталима и друштвеним мрежама да једна од пријепољских улица понесе име по Ивани и Сају.

– Ивана и Сајо су били креатори Стратегије развоја туризма, хвала организатору што је то ценио и што је овај дан њима посветио да их сачува од заборава -, тихим гласом прича отац настрадале Иване, Драгиша Ракоњац.

Покренута иницијатива да нека од пријепољских улица понесе име по Ивани и Сају

Члан овдашњег Општинског већа Едиб Кајевић каже да ће општина имати разумевања за захтев који је ових дана покренуо један интернет портал да нека од улица града на Лиму понесе назив управо по Ивани и Сају.

– Ја сам сигуран да ће општина подржати ту идеју те да су њих двоје заслужили да нека улица понесе назив по њима- , истиче Кајевић.

Током акције сакупљено је укупно 75 јединица крви. Како кажу из Службе за трансфузију крви ово је најмасовнија акција добровољног давања крви која се организује у Пријепољу.

У суботу 28 јануара делегација општине Пријепоље положиће венац на месту где се несрећа догодила а затим ће обићи гробове Иване и Саја.

ПП Медиа

Опширније можете погледати у прилогу који је емитован у Дневнику западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.210.889 посета
Тренутно на сајту: 577 посетилац(a)