Плаћен дуг кредита који је узет у Титово време 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Плаћен дуг кредита који је узет у Титово време
Trenutno na sajtu: 522       |       Podeli:
16.06.2021 | 0 коментар(а)



Рано јутрос Србија је из буџета исплатила тачно 21,99 милиона евра на основу зајмова

које су премијери Јосипа Броза Тита узимали од светских кредитора током седамдесетих и осамдесетих година, сазнаје Телеграф Бизнис.

Од тога, 17,87 милиона евра односи се на главницу, док се 4,12 милиона евра односи на камату.

Реч је о отплати обавеза по репрограмираним дуговима насталим седамдесетих и осамдесетих година двадесетог века, односно обавези према Светској банци, која је доспела на наплату још јуче, 15. децембра 2019. године (по Консолидационом зајму Б), али је дуг исплаћен јутрос с обзиром на то да је јуче била недеља.

Ове информације потврђене су за наш портал и из Народне банке Србије из које су нам навели да ће се периоду од 2020. до 2024. године, годишње отплаћивати око 213 милиона евра, док ће се од 2025. године годишње отплаћивати око 86 милиона евра.

Према Париском клубу поверилаца, по плану отплате, обавезе доспевају до 2041. године, према Светској банци до 2031. године, док према Кувајту обавезе доспевају до 2034. године.

 

ГЗС/Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


tito dug kredit placanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.333.067 посета
Тренутно на сајту: 523 посетилац(a)