Кромпир и црни лук најскупљи у Београду, пасуљ у Новом Пазару 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Кромпир и црни лук најскупљи у Београду, пасуљ у Новом Пазару
Trenutno na sajtu: 492       |       Podeli:
08.12.2021 | 0 коментар(а)



Цене пољопривредних производа углавном су највише у Београду, али поједини производи могу се купити и по јефтинијој цени у односу на ону

која је, на пример, у Новом Пазару или Смедереву.
Према подацима Републичког завода за статистику (РЗС), кромпир је најскупљи у Београду, те је Београђанима потребно да за кромпир издвоје између 70 и 100 динара по килограму, док се у Врању може купити и по цени од 50 динара.

Фото: Агропрес

У Београду се јабуке по килограму могу купити по цени од 60 до 103 динара, док је исто воће најјефтиније у Лесковцу, где кошта 52 динара, а најскупља у Смедереву - 120 динара.

Распон цене пасуља по килограму у Београду се креће од 220, што је најнижа цена за тај производ на нашем тржишту, до 352 динара, а најскупља је у Новом Пазару и продаје се за чак 600 динара.

Црни лук најскупље се продаје у Београду и Панчеву, по цени од 100 динара по килограму, а најјефтинији се може купити у Нишу и Врању по цени од 35 динара.

РЗС обрађивао је ове цене у периоду од 15. до 21. новембра.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.424.111 посета
Тренутно на сајту: 493 посетилац(a)