Министар Вулин: Војска Србије је још једном доказала да припада свима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Министар Вулин: Војска Србије је још једном доказала да припада свима
Trenutno na sajtu: 585       |       Podeli:
05.08.2020 | 0 коментар(а)



Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас дезангажовању војне пољске болнице у Новом Пазару

 и припадника Министарства одбране и Војске Србије из Дома здравља Сјеница, с обзиром на то да је епидемиолошка ситуација у тим градовима знатно боља у односу на претходни период и да је под контролом.

Према речима министра Вулина, Војска Србије је испунила наређење врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и учинила све да се епидемиолошка ситуација у Новом Пазару смири.


Фото: Министарство одбране РС

Сви припадници војног здравства су испуњавали све своје задатке, помогли су људима и овде и на свим другим местима и ја заиста делим огромно осећање поноса са свим припадницима Војске и грађанима Србије када видимо какве лекаре, какве сестре имамо у војном здравству. Ови људи нису питали где иду ни зашто иду, било је само потребно да им се да задатак и да они дају све од себе да помогну грађанима Новог Пазара, Сјенице и Тутина. Сви они су оставили своје породице. Нико од њих није ишао на одсуство, највећи део њих се овде налазио од 3. јула, непрекидно радећи и не питајући када ће престати. Војска је поносна што има такве људе, а сви грађани Србије могу да буду мирни и сигурни што имају такву војску, јер знају да ће у часу невоље бити помоћ и да ће они доћи ту - рекао је министар Вулин и нагласио да је Војска Србије војска свих грађана.

 Фото: Министарство одбране РС

Ми не гледамо на било чију веру и нацију. Нама је само потребна прилика да помогнемо и дати нам задатак. Војска Србије је још једном доказала да припада свима, да је на сваком делу територије Републике Србије добродошла и да је увек добра вест када видите своју војску - поручио је министар одбране.

Командант војне пољске болнице у Новом Пазару пуковник др Предраг Крстић истакао је да је током 33 дана рада те болнице било успешно збринуто 174 ковид пацијента, као и да смртних исхода није било.

Координатор Опште болнице Нови Пазар др Мирсад Ђерлек рекао је да је пре месец и по у Новом Пазару проглашена озбиљна епидемија и да је председник Републике и врховни командант Војске Србије на његову молбу одмах реаговао.

 Мене је охрабрило то што је народ прихватио своју војску и што смо сви заједно дали све од себе и дошли скоро до краја. Увек морамо бити опрезни. Долазили су лекари из целе Србије, из региона, војска и дисали смо сви једним плућима - поручио је др Ђерлек и захвалио војсци у своје и у име свих запослених Опште болнице Нови Пазар.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ministarstvo odbrane vulin rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.187.176 посета
Тренутно на сајту: 585 посетилац(a)