Одржан протест у Чачку 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Одржан протест у Чачку
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
18.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак- У Чачку је вечерас одржан први протест „Буди један од пет милиона“ окупљањем грађана испред споменика Степи Степановићу у центру града.



Први протест у граду на Морави организовали су студенти који су на студијама ван Чачка . Један од организатора, Радиша Ћириман  је окупљене подсетио на захтеве не само на државном, већ и локалном нивоу.

“Основни захтеви су стоп насиљу, већа медијска слобода, једнако извештавање о свим политичким опцијама , проналазак починилаца и налогодавца убиства председника ГИ СДП Оливера Ивановића. Захтевамо да се истражи и покушај убиства Борка Стефановића и нисмо задовољни влашћу ни на локалном ни на државном нивоу”, рекао је Ћериман.

Радиша Ћериман, Фото: РИНА

Када је реч о захтевима на локалном нивоу Ћириман је додао да су то   спречавање загађења  реке Мораве која је у лошем стању, као и спречавање страначког запошљавања и одлазак младих из Чачка.

Протесте су подржале политичке партије (Двери, ДС,НС,СДС) али се нико од од њих није обраћао.У шетњи која је уследила  присуствовао је  лидер покрета Двери Бошко Обрадовић и Нове Србије Велимир Илић.

Колона се кретала од поште улицом војводе Степе поред зграде  општине ка центру града узвикујући пароле против председника Србије и актуелне локалне власти.

Следећи протест “ Буди један од пет милиона” у Чачку је 25 јануара, најављује Ћериман.




ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


protest jedan od pet miliona cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.457.831 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)