Са зимом отишли и лежећи полицајци, угрожена безбедност деце 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša             

 
Са зимом отишли и лежећи полицајци, угрожена безбедност деце
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
09.04.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У Булевару ослобођења, једној од најпрометнијих саобраћајница у Чачку оштећени су сви
Фото: РИНА

лежећи полицајци, а на појединим местима су од њих остали само трагови. Мештани Алваџинице и неколико околних насеља, прелазећи ову улицу, свакодневно страхују за своју безбедност.

"Путари који су чистили улицу, претпостављам да су их са снегом и однели. И ту више нико није прошао од надлежних да погледа и да то санира. У овој улици из три насеља деца прелазе улицу", прича за РИНУ Мирјана Ненадић, мајка троје деце. Она каже да су посебно угрожена деца која морају да прелазе необезбеђену саобраћајницу са четири траке.

"Моје дете је овде већ доживело незгоду. Несавесни возач га је ударио на пешачком прелазу. Један ауто је стао у првој траци да он пређе улицу, док се други возач из колоне залетео да га претекне и ударио га на пешачком", прича Мирјана.

Недалеко од ове саобраћајнице налази се и основна школа "Милица Павловић", а недовољно обезбеђени прелази И велика брзина аутомобила, угрожавају сигурност ученика.

"Чекам унуче из школе сваки дан. Не може сам да пређе, овде је опасно. Лежећих полицајаца нема, возе брзо. Најгоре је што не знате у којој траци ће да се појави аутомобил, пошто су лежећи полицајци поломљени , они често прелазе у другу траку", прича бака Јелена са Алваџинице.

Пре 10 година мештани неколико чачанских насеља тражили су постављање семафора у Булевару ослобођења, како би се и на тај начин заштитили од бахатих возача.

"Град нам је тада обећао семафоре и лежеће полицајце. Поставили су лежеће полицајце, који су често поломљени, а за семафоре су рекли да нема финансијских средстава. Да ли је могуће да деценију након тога и даље нема новца за постављање семафора? Да ли је потребно да се деси још нека трагедија да би надлежни одреаговали?", пита се Мирјана.

Милан Бојовић, помоћник градоначелника, истиче да је у току спровођење поступка јавних набавки, након чега ће бити потављени лежећи полицајци.

"Сваког пролећа имамо исти проблем, оштећења лежећих полицајаца, који нису у функцији и по два-три месеца, док се не изабере извођач радова који те лежеће полицајце треба да постави. Оно што је наш предлог и за шта ћемо покушати да обезбедимо сагласност Путева Србије јесте да на тој локацији поставимо семафор за пешаке и обезбедимо прелаз преко четири траке. У питању је државни пут и очекујем да ћемо семафоре поставити до половине године, а лежеће полицајце за неколико дана", истакао је Бојовић за агенцију.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.820.974 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)