Рафтинг на Тари - авантура за коју су се многи определили овог лета 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Рафтинг на Тари - авантура за коју су се многи определили овог лета
Trenutno na sajtu: 415       |       Podeli:
31.08.2020 | 0 коментар(а)



Фоча - Ускраћени за купање у сланој води уз шум морксих таласа, бројни Срби су овог лета свој спас од врућине,
Aдреналински спуст чамцима када је водостај реке јако висок и немилосрдан, фото: РИНА

али и праву летњу авантуру пронашли у суседној Босни и Херцеговини. Рафтинг дивљом Таром ове године избор је многих. Оно што можете наћи у комшилуку јесте прави бисер Европе налик америчком кањону Kолорада, адреналински спуст чамцима који вас носе брзим таласима кроз лепоте.

„Сви наши покушаји да негде одемо на одмор ове године били су безуспешни, где го смо желели границе су биле затворене. Предлог пријатеља да одемо на рафтинг Таром била је последња солуција, али оно што смо проживели за три дана у амбијенту као што је кањон Таре не може се заменити за десет дана на било ком мору", казала је за РИНУ, Маријана Kлајић.

Срби заменили црногорско приморје лепотама кањона Таре

Kањон реке Таре дугачак је 60 км и по дубини други у свету, а први у Европи, адреналински спуст реком јесте прави доживљај.

„Ако дођете у месецу мају на рафтинг - адреналински спуст чамцима када је водостај реке јако висок и немилосрдан, деоницу од 20-ак километара на таласима Таре можете прећи за невероватних пола сата уколико сте доброј физичкој кондицији континуирано са осталим члановима посаде у чамцу веслате од старта до циља. Уколико не желите да свој живот препустите слаповима и буковима реке, у сигурним рукама скипера (управљча чамцем), мирном и лагодном вожњом овим прелепим крајевима можете се возити 4-5 сати, и сагледати многе пећине, водопаде, ретке врсте биљака и животиња, одморити у кафићима поред реке, као и скоковима са стена високих преко 6 метара", рекао је Миломир Савић власник кампа "Три воденице".

Оно што оставља посебан печат овом излету јесте одмор у комплексима уклопљеним у амбијент природе. Дрвене кућице на две воде прављене од зимзеленог дрвећа, борова или смрче којих има у изобиљу кањона.

„Kада вас домаћини у овом крају дочекају са чашицом домаће ракије и крајичким хумором, мислим да вас тиме купе да поново дођете код њих у госте, приспите у дрвеним кућицама са мирисом на смолу, или уз музику и уживате поред логорске ватре и то за непуних 70 евра по особи за четри дана задовољства, то је прави одмор", додала је Kлајићева.

Маглић је динарска планина између БиХ и Црне Горе

Ако вас пут наведе сигурно да не смете пропустити да обиђете и висове Маглића највећи врх Републике Српске, као и Трновачко језеро, Пјешчане пирамиде и многе лепоте овога краја које су на дохват руке.

РИНА/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rafting tara foca bosna i hercegovina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.387.693 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)