Црква донела одлуку: Поп који је ухапшен због дроге више не може да служи 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Црква донела одлуку: Поп који је ухапшен због дроге више не може да служи
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
14.04.2018 | 0 коментар(а)



Пожега - Свештенику Милану Јордовићу (41), из Пожеге, који је заједно са бившим вероучитељем и суграђанином Зораном Маринковићем (43),

крајем фебруара, ухапшен у селу Мрчајевци код Чачка с товаром од чак 27 килограма сканка скривеним у преправљеном бункеру аутомобила, од 1. марта није дозвољено да обавља било какву црквену дужност и службу. Писаним путем потврђено је у седишту Епархије жичке у Краљеву, под чијом је надлежношћу Архијерејско намесништво пожешко-ариљско, односно црквена општина Пожега у којој је протонамесник Милан Јордовић обављао службу.
- Бивши парох Милан Јордовић под забраном је свештенослужења од 1. марта ове године, па самим тим не обавља никакву дужност. Тако ће бити све до окончања црквеносудског поступка, који је у току - у свом кратком одговору навео је протосинђел Сава, секретар епископа жичког Јустина.

Са друге стране, за ову двојицу Пожежана судски поступак пред "световним" судом је завршен, и обојица, после нагодбе са Вишим јавним тужилаштвом у Чачку, носе наногицу. Ту казну, која подразумева кућни притвор, издржаваће годину дана. Овом казном, међутим, није забрањено право на рад, али у кућним условима. Тако је пожешком котлином последњих дана провејавала прича да је Јордовић већ успео да нађе други посао, односно да се бави израдом сувенира за једну овдашњу познату фирму.

- То није тачно, тај човек није запослен у нашем предузећу. Знам о коме се ради, али он код нас није радно ангажован - понављао је власник те фирме из Пожеге.

Комшије и познаници Јордовића су рекли да га ретко виђају, као и да он очигледно избегава било какав контакт са њима. Многи од њих су желели да га посете у његовом дому, али су, како кажу, одустали од тога, јер су чули да њихов некадашњи омиљени свештеник није расположен за причу.

Извор: новости/Србија Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.291.348 посета
Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)