Јовановић: Са Спасојевићем се виђали Коштуничини људи 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Јовановић: Са Спасојевићем се виђали Коштуничини људи
Trenutno na sajtu: 277       |       Podeli:
28.01.2017 | 0 коментар(а)



Да без устезања каже ко је политичар са којим се срео у Шилеровој улици у друштву са некадашњим вођом Земунског клана Душаном Спасојевићем.

- Незамисливо је да Александар Вучић као премијер подиже споменик Зорану Ðинђићу, док поред њега седи особа попут Лончара - рекао је Јовановић коментаришући слике министра здравља у Шилеровој улици.

Јовановић је подсетио да је Лончар био предмет истраге у случају убиства Ðинђића јер су против њега сведоци-сарадници, који су тај статус добили одлуком тужилаштва и суда, износили озбиљне оптужбе.

- Није се нашао на оптужници и јасно је да државни органи нису нашли довољно доказа - додао је Јовановић. Он је рекао да не може новинарима са сигурношћу да каже да је политичар који је са Спасојевићем дочекао Лончара "из орбите Војислава Коштунице", али да њега треба тражити у кругу људи који сатанизују ЛДП протеклих 15 година.

- То су људи који су имали контакте са Душаном Спасојевићем, од кабинета Војислава Коштунице, његових саветника за безбедност - Радета Булатовића и Аце Томића. Мислим да његово политичко окружење, људе из странке и изван тог круга, онај круг људи који је од тог времена још нажалост далеко од правде, а који гравитира ка Небојши Човићу - рекао је Јовановић.

Он је позвао министра здравља да каже ко је политичар којег је срео у Шилеровој улици.

- Нас су покушали да убију, Зорана, мене два пута, Горана Свилановића, Владимира Поповића... Да се ради о некоме од нас Лончару не би био проблем да каже - рекао је он, додајући да је у Шилеровој био само 2001. године током побуне Јединице за специјалне операције.

Према његовим речима, у овом тренутку се не ради о забринутости Велимира Илића за кредибилитет српске владе, већ о нападу на Вучића јер се осећају несигурно и он и сви други који се налазе у том окружењу Томислава Николића, у тренутку када Вучић може да му ускрати подршку, на такав начин га искључи из власти и тиме угрози и све оне који се у овом тренутку ослањају на Николића. Он је потврдно одговорио на питање новинара да ли Николић напада Вучића преко Велимира Илића.

Ацо Томић, бивши начелник Управе безбедности Војске Србије и Црне Горе, наводе Чедомира Јовановића је одбацио као "потпуне будалаштине". Упитан за истинитост Јовановићевих тврдњи Томић је казао да "он треба више да брине с ким се он сусретао, а не да прича о другима".

Лончар: Присетите се ко је био најмоћнији политичар

Министар здравља Златибор Лончар није желео јуче да открије ко је тачно најмоћнији политичар са којим га је својевремено упознао Душан Спасојевић. На питање Н1 да каже ко је тачно политичар са којим га је Спасојевић упознао, Лончар је одговорио: "Ви се присетите ко је у то време био најмоћнији политичар. Ја не могу да кажем. Не желим да његовој породици, у овом тренутку, загорчавам дан или било шта".

Извор: Данас, Фонет





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.104.400 посета
Тренутно на сајту: 278 посетилац(a)