Ko уствари прави штету Драгачеву? Стамболић, Доловић или Јоловић – закључите сами 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ko уствари прави штету Драгачеву? Стамболић, Доловић или Јоловић – закључите сами
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
03.08.2018 | 0 коментар(а)



Гуча/Лучани – Тендер за набавку јавних средстава поново неће бити расписан. Ко кочи инвестицију од 22 милиона динара и даље се не зна,

јер одговорност се пребацује од функционера до функционера.

“Још увек не постоји јасна правна ситуација. Незванично сам опет добила информацију да је поништено укњижење стадиона на фудбалски клуб и враћено на Спортско друштво у Драгачеву, које не постоји. Док се не разјасни ко је власник те имовине, неће бити расписивања јавне набавке, ни било каквог рада по том питању. Кад општина буде успела да врати ту имовину и кад све буде по закону, мој потпис није споран”, изјавила је Весна Стамболић председница општине Лучани, и додала да разлог за нерасписивање тендера не лежи у инату и саботирању било кога.

“Да сам хтела да остварујем политичке поене на тај начин, овлашћење за потписивање не бих дала Миливоју Доловићу, мом заменику”, рекла је Весна Стамболић.

Са друге стране, Доловић тврди да јесте добио овлашћење да потпише уговор и да је то и учинио, али се финални потпис ипак очекује од председнице општине.

“Стамболић и начелница Кодранов не дозвољавају да се распише јавна набавка, јер по закону када дође до пребацивања новца који је обезбеђен од стране министраства, коначан рачун за пренос потписује председник општине. У крајњем случају, поново је неопходан потпис Весне Стамболић. Власник спорне имовине је република Србија, а корисник је Спортско друштво, исти статус је био и пре десет година, кад су извршена вишемилионска улагања за бине, ограде, трибине... па је нејасно шта је то сад проблематично и спречава инвестицију”, рекао је Доловић.

Да не постоји сметња за расписивање јавне набавке, слаже се и начелник Моравичког округа, Слободан Јоловић.

„На захтев Јавног правобранилаштва РГЗ је поништио, као незакониту, укњижбу ФК „Драгачево“ Гуча као корисника земљишта на којем се налазе оба фудбалска игралишта. У новонасталом статусу изграђени су и сви постојећи објекти у СРЦ у Гучи, и то управо средствима општине и Републике. Апсолутно не постоји никаква сметња за расписивање јавне набавке за реализацију наведеног пројекта за који су средства обезбедили општина и Република, јер власник земљишта је увек била Република Србија, а њиме располагала општина Лучани јер СД „Драгачево“ више не постоји. Све смо објекте саградили на исти начин, а на пројектну документацију сагласност је дало Министарство трговине, туризма и телекомуникација које учествује у финансирању са половином средстава а издвојило је и 30 милиона за изградњу Дома трубача претхони две године“, рекао је Слободан Јоловић који се заложио да се обезбеде наведена средства јер, како истиче, министар Расим Љајић је тражио да се заврше и опреме сви објекти у оквиру СРЦ у Гучи како би се ставили у функцију спорта и рекреације и користили током целе године.

Иначе, прошле године је у републички буџет враћено 10 милиона динара које је одобрило Министарство трговине и туризма за Гучу, јер је председница општине Лучани одбила да потпише уговор.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.261.708 посета
Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)