Потписан протокол о сарадњи на пројектима у области пољопривреде 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Потписан протокол о сарадњи на пројектима у области пољопривреде
Trenutno na sajtu: 574       |       Podeli:
06.12.2018 | 0 коментар(а)



Сјеница - Председник општине Сјеница Хазбо Мујовић, градоначелник Новог Пазара Нихат

Бишевац, ректор Државног универзитета у Новом Пазару проф.др Миладин Костић и ректор Универзитета „Мехмед Акиф Eрсои“ из Републике Турске проф. др Адем Коркмаз, потписали су споразум о реализацији заједничких пројеката у области пољопривреде, прехрамбене технологије и здраве хране, наводи се на сајту општине Сјеница.

Ови пројекти подразумевају размену наставника, студената, истраживача и административног особља два универзитета и примену стручних и лабораторијских капацитета које имају Нови Пазар и Сјеница.

Изузетан потенцијал који нуди Пештерска висораван и перспективе коју у овом крају има развој сточарства и производње здраве хране, најзначајнији су за остварење планираних активности.

„Општина Сјеница ће све своје ресурсе подредити реализацији овог пројекта јер пољопривреда има приоритет у развоју овог краја, у коме традиционални начин производње треба заменити савременим, како би се развио и извоз пољопривредних производа“, казао је председник општине Сјеница Хазбо Мујовић.

Ректор Државног универзитета проф. др Миладин Костић оценио је да Универзитет „Мехмед Акиф Eрсои“ у Републици Турској заузима престижно место када је у питању наставни и стручни кадар и да има одличне услове за бављење научно-истраживачким радом, посебно у области сточарства и производње хране.

Координатор Турске агенције за развој и сарадњу (ТИКА) Цагла Гултекин Тосбат навела је да ће ТИКА подржати пројекте који воде оснаживању села, развоју пољопривреде и побољшању животног стандарда.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sjenica ugovor saradnja poljoprivreda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.098.250 посета
Тренутно на сајту: 575 посетилац(a)