Дачић положио камен темељац за десет избегличких станова у Краљеву 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Дачић положио камен темељац за десет избегличких станова у Краљеву
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
08.06.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Ивица Дачић,први потпредседник Владе и министар спољних послова и председник Комисије за координацију

процеса сталне интеграције избеглица Владе Републике Србије,положио је камен темељац за зграду са десет станова за избеглице из Босне и Херцеговине и Хрватске.Станови се граде у оквиру Регионалног стамбеног програма Републике Србије,Босне и Херцеговине,Црне Горе и Хрватске,који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугоженије породице у Региону.

Дачић је рекао да му је велико заовољство што полаже камен темељац за станове новим суграђанима Краљевчана који су избегли спасавајући животе деведесетих година прошлог века.

„Влада Републике Србије посвећено ради на стварању бољег живота за сваког појединца и грађанина наше земље.Показали смо да и у ванредном стању,у време пандемије коронавируса, можемо да станемо раме уз раме са најразвијенијим земљама света у спремности и жељи да се спаси и заштити сваки живот“,казао је Дачић.
Регионални стамбени програм се спроводи уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР, а финансиран је средствима Европске уније,која је највећи донатор,САД И 13 европских држава.Фондом управља Банка за развој Савета Европе.

Церемонији полагања камена темељца краљевачком несељу Берановац присуствовали су Иван Бошњак, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе,Светлана Велимировић, заменица комесара за избеглице и миграције Републике Србије, Александар Ђорђевић, представник ОЕБС/УНХЦР, а у име града госте је поздравио градоначелник Краљева Предраг Терзић.

ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kraljevo stanovi izbeglice ivica dacic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.912.111 посета
Тренутно на сајту: 349 посетилац(a)