Састанак општинског руководства са пријепољским привредницима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Састанак општинског руководства са пријепољским привредницима
Trenutno na sajtu: 366       |       Podeli:
15.10.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Први пут у Општинској управи организован је састанак са привредницима.
Састанак општинског руководства са пријепољским привредницима, Фото: ГЗС

Састанку је присуствовало двадесетак послодаваца који запошљавају више од 1500 људи у граду на Лиму. Конверзија земљишта, проблеми око електричне енергије и недостатак радне снаге заједнички је проблем који "жуља" пријепољске привреднике.

Осим ових проблема који су везани за инфраструктуру, главни проблем је квалификована радна снага. Старосна структура радника у нашој привреди у Пријепољу је 45, 50 година. Изузетно је ниско интересовање младих људи за рад у производњи. Углавном је интересовање за рад у Услужним делтаностима, трговини.

„Сматрам да овакав један састанак од изузетне важности за будућност рада привреде у Пријепољу, изузетно је важно да постоји стална комуникација између општинске управе и привредника са којима се привреда сусреће у неком реално и оптималниом времену. Мислим да ће овакве иницијативе сигурно дати резултат, с обзиром на то да псотоји интересовање скупштинске Управе и врлоје јасна да се решавају проблеми са којима се сусреће привреда Пријепоља. Ес комерц запошљава преко 300 људи, постојимо већ 30 година, у саставу Ес комераца је 20 малопродајних објеката производње тестенина, хладњача, као и фабрика за прераду воћа и поврћа, сокови и зимнице”, рекао је Џенан Јусовић, директор „ Ес комерц”.

„Данас сам јако задовољан, као члан општинског већа задужен за привреду и енергетику што смо имали прилику да организујемо овакав састанак са привредницима, да чујемо шта су то њихови проблеми са пословањем, око недостатка кадрова, око инфраструктуре. Сматарм да овај састанак има јако добру основу за даље деловање и даљу сарадњу општинске управе са привредницима. Надам се да ћемо у будућем времену организовати састанке одвојено по кластерима да знамо шта су то произвођачи, шта су трговци, шта су хотелијери. Са свима њима ћемо ићи у овакву расправу, свака њихова идеја је за нас капитална у сазнању, ми ћемо се као општинска структура општинска власт определити да решавамо те њихове проблеме, јер ми заправо и јесмо ту као сервис за решавање проблема свих грађана, а превасходно наше привреде”, казао је Зоран Петрић, члан општинског већа задужен за привреду.

Ново време доноси и неке нове проблеме, каже представник кластера текстилаца Иван Љујић.

Владимир Бабић, председник општине Пријепоље, Фото: ГЗС

„Први и основни проблем је радна снага и захпошавање младе радне снаге и проблематична је инфраструктура, као и снабдевање електрикчном енргијом. Потребна је трафостаница, поготово у индустријској зони. Очекујем и пуну подршку и сарадњу локалне самоуправе. Много је људи који хоће да инвестирају, али треба им обезбедити услове, односно регулисати све проблеме у сфери електропривреде, канализације, водовода, а неопходно је и решити имовинске односе. Иначе, ми текстилци у време епидемије нисмо отпустили ниједног радника а нисмо имали нити једноиг зараженог радника ковидом, јер се придржавамо свих прописаних мера. Тренутно је код нас запослено 1000 радника", каже Иван Љујић из кластера текстилаца.


Основне проблеме са нисконапонском мрежом образложио је и председник општине Пријепоље, Владимир Бабић.

„Радимо на решавању поменутих проблема, кроз заједничку сарадњу са привредницима и надлежним слукжбама ЕПС-а . Спортост управе јесте наш проблем, радићемо на томе, да будемо транспарентни  и брзи, како би сви наши привредници у догледно време добили одговоре на сва питања. Иначе, ово је пројекат великог ризика, потребно је много храбрости и истрајности, јер ми смо се ухватили у коштац са свим проблемима привредника. Они су постали травнспарентни, и приведницима смо обећали да ће у форми записника доботи све о чему је разговарано,а  ми преузимамо на себе обавезу да ћемо на следећим сатанцима уз помоћ стручних служби дати праве одговоре.То се односи на урбанизам, инфраструктуру и све остале секторе”, образлолжио је председник општине Пријепоље Владимир Бабић. 

 

ГЗС/ПП Медиа

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prvi sastanak opstinskog rukovodstva s privrednicima Prijepole

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.253.082 посета
Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)