У чачанским основним и средњим школама, за сада, без потврђених случајева вируса корона 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У чачанским основним и средњим школама, за сада, без потврђених случајева вируса корона
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
15.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Након две недеље које су прошле од почетка школске године, на подручју Моравичког округа,



вирус корона потврђен је код само једног ученика из основне школе у Гучи. Епидемиолошка ситуација у школама и вртићима је за сада стабилна, али епидемиолози најављују могући пораст броја заражених особа, због прилива студената , радника и туриста из околних земаља где се увећава број оболелих.

У чачанској Гимназији на свакодневној редовној настави је око 550 ученика и изостајање је уобичајено у односу на овај период прошле године. У школу не долази 12 ученика због стомачних тегоба и симптома сличних ковиду, али код њих није потврђен вирус корона.

Иван Ружичић, директор Гимназије Чачак

„Имамо само четири ученика који су под надзором , јер су се вратили из иностранства и десет дана неће долазити у школу. Имамо јако добру сарадњу са родитењима, они се тога придржавају, тако да за сада немамо ниједан случај потврђеног корона вируса код ученика или захпослених”, каже директор чачнске Гимназије, Иван Ружичић.
Полазност деце у вртиће мања је у односу на септембар прошле године, јер су неки родитељи одлујчили да је безбедније да њихова деца не похађају предшколске установе.

Са друге стране , епидемиолози кажу да је тренутна ситуација у Моравичком округу претећа , јер је велики прилив студената, радника и туриста из околних земаља где се бележи порасат оболелих. На подручју Моравичког округа потврђен је само један случај ученика из Гуче, код кога је потврђен вирус корона.

Др Аксентије Тошић, директор ЗЗЈЗ Чачак

„Имали смо позитивно смао једне дете 2013.годиште из општин еЛучланио, то дете није ишло у школу, н а време је потпуно изоловано у својој породици. Али, у наредном периоду очекујемо спорадичне случајеве, због студената, радник аи туриста који долазе из околних суседних земаља”, тврди директор ЗЗЈЗ Чачак, др Аксентије Тошић.

 

Прилог емитован у емисији „Пулс Србије”, Тв Курир:

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Nakon dve nedelje nem avirusa korona u cacnskim osnovnim i srednim skolama

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.489.467 посета
Тренутно на сајту: 482 посетилац(a)