Странци упознају традицију таковског краја 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Странци упознају традицију таковског краја
Trenutno na sajtu: 386       |       Podeli:
20.11.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Музеј рудничко-таковског краја, ризница историјске, археолошке, етнолошке и уметничке баштине општине Горњи Милановац

увек своја врата радо отвара свима који желе да се упознају са овим благом.

Да је Музеј добар домаћин показује и вишегодишња сарадња са компанијом Тетра Пак која своје госте, у жељи да их упозна са нашим крајем доведе баш у Музеј, саопштено је из ове културне установе.

Протекле недеље гости ове компаније, из десет земаља, у амбијенту сталне поставке „Поклони и откупи - време династије Обреновић“, кроз презентацију на енглеском језику су се упознали са културно-историјским наслеђем, развојем и свим лепотама рудничко-таковског краја.

Фото: Музеја рудничко-таковског краја

У саопштењу из Музеја рудничко-таковског краја се наводи да су се гости, након обиласка сталне поставке и изложбе, кроз радионицу за израду сувенира, упознали са традицијом овог краја. Истински су се потрудили да осликају шљиву, дуњу и крушку на стакленим чокањима, а касније и поклоне за своје колеге.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.748.929 посета
Тренутно на сајту: 387 посетилац(a)