У чачанској болници смештен 51 ковид пацијент, преминуло једно лице 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
У чачанској болници смештен 51 ковид пацијент, преминуло једно лице
Trenutno na sajtu: 961       |       Podeli:
17.05.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У чачанској болници бележи се заначајан пад броја новооболелих од корона вируса и то по свим аспектима.
Фото: ГЗС

Тренутно је хоспитализован 51 ковид болесник, у репираторном центру се налази њих девет, док је на респираторима њих пет.

Преминуло је једно лице (1970) из Ивањице, негативно на корону, али је у чачанску болницу пацијент довежен у коми у веома лошем стању, међутим, имао је пратећа обољења и релативно брзо је након хоспитализације преминуо.

Укупно је прегледано 20 пацијената, од којих је шест првих, отпуштено је пет, а хопситализоване су две особе са симптомима вируса корона.

На одељењу педијатрије нема деце позитивне на ковид, док је на гинеколошком једна породиља позитивна и она је у добром општем стању.

Др Дејан Дабић, фото: ГЗС

„Тенденција је да што пре вратимо интерно одељење у свој матични простор, први и други спрат интерног смо већ испразнили, дислоцирали те пацијенте који су ту били хоспитализовани, али тренутни број пацијената у респираторном центру, односно, број пацијената на респираторима нас ограничава и требало би да се смањи број, како би тај центар који је у прострору коронарне јединице преместили на одљење палијативе, те да би интерно одељење привели матичној намени”, рекао је др Дејан Дабић.

Дабић је додао да је осим интерног, критично и са неурологијом, јер имају у последње време већи број хоспитализованих пацијената, тако да је то нешто што је најхитније што би требало решити и вратити у нормалан режим рада (интерно и одељење неурологије).

Др Михаило Луковић, фото: ГЗС

Др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона рекао је да што се тиче Дома здравља, људи су стоички поднели све што је било неопходно да се ради за здравље грађана, а имало је много тога.

„Да су само урадили што се вакцинациај тиче и ништа друго већ је много, а они су на пресеку закључно са данашњим даном према подацима који још нису дефинитивни имали 33 702 грађана који су примили прву дозу, то је негде више од 35% становништва и ревакцинисаних 28 005. То значи да су они свој задатак одлично одрадили, то је негде око 50, 60 хиљада доза вакцина дали, што је огроман посао, како у организационом смислу, тако и у физичком. Подсећања ради Дом здравља је примао и по 500 људи дневно и успевао да се носи са том проблематиком”, нагласио је др Луковић.

Када су у питању прегледи у тој установи јуче су прегледана 34 пацијента од којих је 15 првих и 19 други прегледа.

„Такође, Завод за Јавно здравље Чачак ни мало не заостаје, комплетан превентивни материјал су издржали. Свакодневно су били на путу Чачак - Београд, са пи-си-ар тестовима. Организациони проблеми били су њихови, пре него што је дошло до отварања ковид система у болници, Завод је са болничким лекарима организовао путеве, збрињавања и све што је неопходно. Када је требало да се организује рад Плаве хале, лекари хигијенске службе Завода су заједно са Урбан пројектом осмислили њен план и рад. У сваком тренутку и на најбитнијим местима, људи из Завода за Јавно здравље обављали су свој посао. Подсећања ради само вакцине, имамо четири врсте које се различито чувају неке на -70, неке на другим температурама, то је све требало организовати”, закључио је др Луковић и похвалио рад и борбу свих здравствених радника у претходном периоду.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim cacak covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.007.781 посета
Тренутно на сајту: 962 посетилац(a)