Раме уз раме са академским сликарима 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Раме уз раме са академским сликарима
Trenutno na sajtu: 353       |       Podeli:
02.04.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Млада Чачанка Ђина Прелић, ученица другог разреда основне школе, одушевила је своје суграђане.

У Галерији Дома културе изложила је 11 својих веома успешних цртежа као гост на изложби Бојана Арт Савића, академског сликара из Београда. Савић је у Дому културе изложио више од 30 акрилика на платну и акварела, изложба носи идиличан назив „Љубав је путовање“, а објаснио је како су се на његовој изложби нашле и слике младе Чачанке Ђине Прелић.

Он је срео Ђину Прелић на једном путовању, када су се његова и њена породица спријатељиле, и тако му се пружила прилика да види њене слике. „Схватио сам да у њој живи млади уметник, сматрам је као равноправну колегиницу, тако да сам је позвао да заједно излажемо“. То је, како истиче Бојан Арт Савић, у Чачку примљено са симпатијама и пажњом, и на отварање изложбе 30. марта дошао је велки број људи. У каталогу ове необичне заједничке изложбе он је записао:

„Љубав према уметности је доста, створити уметничко дело је много... бавити се сликарством као позивом за цео живот је заиста храбро , можда чак и мало лудо… Али то сам Ја. Не бежим од себе, шта више пребродио сам своје страхове, одабрао тај пут, и заиста сам задовољан својом одлуком. Данас уживам да сликам. На својим сликама покушавам кроз материјале, боје и нијансе да представим оно што сам видео, доживео, осетио....Из срца сам се трудио да пропутујем доста, посетим многе медитеранске градове и да коракнем улицама тамо где моја нога још није крочила.... да запловим морима којима још нисам пловио, као једрењак кога често сликам...

Тако сам Ђину упознао на једном путовању, баш покрај мора, у једном граду на обали Јонског мора, и тада нисам знао да носи у себи сличну ватру као ја...

Као што можете видети, она је данас на почетку свог уметничког пута... да ли ће ићи сличним путем као ја? То је рано рећи .Драго ми је да су нам се данас путеви укрстили и да заједно излажемо , и можемо да Вам своја нова дела покажемо. Раме уз раме“ - навео је Бојан Арт Савић у каталогу изложбе у Чачку.

Изложба у Дому културе у Чачку отворена је наредних 15 дана, а ваља рећи да је скоро истовремено Бојан Арт Савић послао своје слике у Пулу, где ће на позив Српског културног центра летос бити отворена његова самостална изложба.

С. Тијанић/ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.856.384 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)