Трећи едукативни семинар у Институту за воћарство 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Трећи едукативни семинар у Институту за воћарство
Trenutno na sajtu: 499       |       Podeli:
05.12.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Институт за воћарство и Град Чачак организовали су стручно - едукативна предавања из области

воћарства посвећеног јагодастим врстама воћака, који се реализује као подршка спровођењу политике пољопривредног развоја на територији Града Чачка

Општи циљ програма је унапређење услова за развој воћарства и повећање приноса и квалитета плода, уз заштиту животне средине и поштовање концепта одрживог развоја у воћарској производњи.

На семинару ће се дискутовати о актуелном сортименту и технологији гајења јагодастих врста воћака јагода, малина, купина, рибизла, боровница и аронија, као и правилној и контролисаној исхрани воћака.

Иначе ово је трећи семинар у серији стручно – едукативних предавања у Институту за воћарство.

Теме семинара:

- Савремена производња јагоде на отвореном пољу и у заштићеном простору (др Јелена Томић, научни сарадник Института за воћарство, Чачак)

- Актуелни сортимент и савремена технологија гајења малине (др Александар Лепосавић, научни сарадник Института за воћарство, Чачак)

- Актуелни сортимент и технологија гајења купине (др Жаклина Караклајић-Стајић, научни сарадник Института за воћарство, Чачак)

- Актуелни сортимент и технологија гајења рибизле (др Светлана М. Пауновић, научни сарадник Института за воћарство, Чачак)

- Актуелни сортимент и савремена технологија гајења боровнице и ароније (др Александар Лепосавић, научни сарадник Института за воћарство, Чачак)

- Исхрана различитих врста воћака (др Мира Милинковић, научни сарадник Института за воћарство, Чачак)

- Микробиолошка ђубрива у воћарству (др Маријана Пешаковић, виши научни сарадник Института за воћарство, Чачак)

Из Института пoзивaју прoизвoђaчe свих врста воћака, oнe кojи тeк нaмeрaвajу дa тo пoстaну, вoћaрe-aмaтeрe, кao и свe зaинтeрeсoвaнe дa присуствују семинару како би разменили искуства и упознали се са новинама у воћарској производњи.

Семинар ће се одржати у Великој сали Института за воћарство 8. децембра у 10:00 часова.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.166.220 посета
Тренутно на сајту: 500 посетилац(a)