Моравички управни округ добитник интернационалног признања „ГлобалЛоцал“ за 2019. 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Моравички управни округ добитник интернационалног признања „ГлобалЛоцал“ за 2019.
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
30.10.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Моравички управни округ је у категорији регионалних институција добитник интернационале златне награде и признања
Инфо плоча „ГлобалЛоцал” постављена је у МУО, фото: РИНА

„ГлобалЛоцал“ за 2019. годину, која се додељује заједницама и институцијама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у средњој и југоисточној Европи. Инфо плоча се од данас налази у просторијама МУО у Чачку.

Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић рекао је да је награда веома значајна за један округ.

Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић


„Управни окрузи су продужена рука министарства и Владе РС. Од великог су значаја по питању реформи јавне управе и како би се она што боље приближила грађаним Србије. Тренутно је у процесу дигитализација и потпуна реформа јавне управе. Иначе, имамо одличну сарадњу не само са Моравичким управним округом већ и са све четири јединице локалне самоуправе које му припадају, и које смо помогли бројним пројектима. Битно је да су сви схватили да су инспектори унутар округа ту да би предупредили одређене неправилности у пословању”, рекао је Стевић.


Он је додао да је расписан и нови круг конкурса за пријаву локалних самоуправа за добијање подршке за успостављање јединственог управног места. Осам општина је већ добило ту прилику, а основна идеја Јединственог управног места је да се грађанима омогући да све везано за администрацију може завршити на једном месту и да се скрати време издавања докумената.

Начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић

Начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић истакао је да ова награда обавезује не само институцију већ и њега као појединца да у наредно периоду воде рачуна о спровођењу државне политике на подручју административног центра као и да савесно и одговорно обављају посао и поштују грађане који овде живе помажући им да што лакше обављају своју делатност у законским оквирима. Јоловић је навео да је МУО препознат од стране међународне заједнице, конкретно од људи који су се бавили доделом златне награде „ГлобалЛоцал” у средњој и југоисточној Европи.
Плоча „ГлобалЛоцал” је псотављена у просторијама МУО које ће их подсећати и обавезивати.

Заменица градоначелника Града Чачка Милица Дачић

Заменица градоначелника Града Чачка Милица Дачић самтра да је управо развој привредног амбијента допринео награди МУО, а да је Град Чачак дао велики допринос са веома важним и вредним инфраструктурним пројектима и инвестицијама.
„Дошле је до привредног замаха, како домаћих тако и страних инвеститора који Чачак виде као место где треба улагати. Иначе, Града Чачак се тренутно налази у процесу сертификације коју ради у сарадњи са Националном алијансом за локални и економски развој како би могли да претендујемо ка слободној зони и тако привучемо још више инвеститора”, рекла је Дачић.

Први начелник Моравичког управног округа Милош Нешовић

Први начелник Моравичког управног округа Милош Нешовић присуствовао је данас у МУО откривању инфо плоче и тим поводом истакао да му је велика част и да је ово одличје заслужено добијено од међународних организација.
„Ту је садржана велика креативност која се у данашњем времену тражи. Велика заслуга припада управо самом начелнику али и кадрова. Први окрузи су уредбом Владе РС основани 1992. године и ја сам био 9 година био на челу округа. Поређења ради, данас они функционишу у много повољнијим околностима него тада”, рекао је Нешовић.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.382.281 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)