Љајић тужио сам себе због Шешељеве књиге и увреда 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Љајић тужио сам себе због Шешељеве књиге и увреда
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
15.01.2019 | 0 коментар(а)



Министар трговине Србије Расим Љајић пријавио је сам себе Тужилаштву за организовани криминал

након клевета Војислава Шешеља да је вођа нарко-картела, пише "Блиц".

Љајић је за лист потврдио да је одлучио сам себе да пријави јер му је доста да, како наводи, трпи клевете на свој рачун.

"Рекли су ми у Тужилаштву да нико никада још себе није пријавио, али сам свестан да приватном тужбом ништа не бих постигао. Ово више није политика, борим се за сопствену част", казао је Љајић.

Љајић је, како наводи лист, пошто нико од надлежних државаних органа није реаговао на Шешељеве тврдње, а ни лидер радикала није поднео пријаву, сам отишао у Тужилаштво и затражио да се свака од Шешељевих тврдњи провери.

"Блиц" додаје да је имао увид у пријаву и да у њој Љајић наводи да га је на седници Скупштине, одржаној 30. октобра, посланик Војислав Шешељ означио као "главног вођу једног од најјачих нарко-картела", као и да "полиција има сва оперативна сазнања", али да "нико ништа не предузима".

Своје оптужбе је, како Љајић наводи, више пута поновио јавно, а све је кулминирало књигом "Новопазарски краљ хероина Расим Љајић", чији је Шешељ аутор.

"Иако су ове тврдње у стварности лишене сваког основа, њихов негативан потенцијал у јавном дискурсу никако не треба потценити и то не само због тога што је трговина дрогом тешко кривично дело, већ и због тога што долазе од јавне личности, и што већ неколико месеци загађују јавни простор", наводи се у пријави.

Љајић је навео и да "очито нема другог начина да се брани од бесмислених и лажни оптужби осим да практично самог себе пријави и затражи да тужилаштво сваку од ових тврдњи и оптужби детаљно испита".

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ministar rasimljajic tuzba seselj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.825 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)